MEDYA  AHLAKININ ŞALTERİNİ KİM İNDİRDİ?

Kimse indirmedi, o zaten onun normal hali.

Osmanlıca yayınlanan gazetelerimizden bu yana,  Marko Paşa gibi birkaç istisna hariç , tüm yayın organları varoluşlarını iktidar edenlere yaranma, yalanma , işaret ettikleri yöne doğru havlama ve saçı okşandığında paçalara sürtünme olarak  kurguladığı için Ahmet Altan gibi bir modern çağ şövalyesinin “açığa düşmesi” normal. Hangi ahlak, hangi namus sayın Altan, o dediklerinizi Türk medyası ne zaman yukarı kaldırdı ki, şimdi indirmiş olmalarına şaşırıyorsunuz? Dindarı-kindarı,solcusu-sağcısı, Türkü-Kürdü, Liberali-muhafazakarı ile bu ülke medyasına yön verenlerin tek bir limanı olmuştur;  Güce tapınmak ve devleti kutsamak!

Öyle olmasa 79 yaşındaki bir kadını saçma bir gerekçeyle hapse atabilen bir akıl tutulması yaşanır mıydı?

Öyle olmasa Uludere’de devlet eliyle gerçekleştirilen katliama sessiz kalınabilir miydi?

Öyle olmasa  “benim hırsızım benim şikecim iyidir” çukurlaşması TBMM çatısı altında “ortak karar” utancıyla tarihe kaydını düşebilir miydi?

Öyle olmasa CHP gibi “sol vicdanın” temsilcisi olma iddiasındaki bir parti oy uğruna vicdanları yerle yeksan eden kararlara imza koyabilir miydi?

Öyle olmasa AKP gibi tüm toplumu kucaklama iddiasındaki bir parti , toplumu kaderine terk edip, devletle halvet olmanın çarelerini arar mıydı?

Eski gazeteci “ağabeylerle” birlikte gittiğim Kızıltoprak Benzin İstasyonuna yönelik bir operasyonda polis zannettiğim ağabeylerin istasyon görevlilerine şiddet uygulamaları , aslında Türk medyasının devletiyle nasıl da etle-tırnak olduğunun belgesi olarak belleğime kazınmıştı. Et ve tırnağın yerini silah-tetik olarak değiştirdiğinizde kimse rahatsız olmuyor,merak etmeyin.  O namus ve haysiyet şalteri hiç kalkmadı sayın Altan, nasıl insin ki..

BİR “ELEMAN” 7 YILDIZLI ŞİKECİ’DEN RAHATSIZ OLMUŞ.

Adını anmaya gerek görmediğim bir sportif figür, Şampiyonlar Ligi’nde F.Bahçe-Vaslui eşleşmesiyle  ilgili yorumlarda “ 7 yıldızlı şikecilerle oynayacağız” başlığına kızmış ve mealen, “ülke olarak dışarıya karşı bir olmak zorundayız, Vaslui ile oynayacağız, şike şike eleyeceğiz onları, görürsünüz siz pis Rumenler, vatan, millet , Sakarya, dağ başını dumaaaannn almıışşş” demiş.

Elemana sormak lazım, o yaranmaya çalıştığın kitlenin adınaRus takımının tribünlerine çıkıp bir Türk takımına karşı “bayrak açan”zavallılar için oynamayan kalemine ne oldu da birden oynamaya başladı?  Kendiniz çok zeki sanmanız kişisel bir sorun,lakin alemi sersem sanmanız büyük sersemlik. Eleman bir de Trabzon’a gideceğim demiş. E gitsin tabi, MAY’dan onursal başkan, Aydın Doğan’dan Onur Üyesi ahzmeden yapı için “eleman” dişin kovuğu bile değildir yahu! “Eleman”a O güya küçümsediği “kültürden” bir selam olsun; “Köpekler istedi diye atlar ölmez”

TRABZON’DA TRANSFERLERİ KİM YAPIYOR?

Sabah kim erken kalkarsa o!

Ama Şenol Güneş’in erken kalktığı hiç olmadı, öğleden sonra insiyatif almaya kalkınca da Adrian’dan, Bamba’dan iyisi Poznan’da kayısı!

Sadri Şener ya Güneş’i “erken” kaldırmayı başaracak ya da derinTrabzon en büyük fabrikasını her tarafından sömürmeye devam edecek.

Ey TS’li! Alay ediyorlar farkında mısın?