Turgay, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, 15 Mart Dünya Tüketiciler Gününü erken kutlamalarının sebebinin, tüketiciler için çok önem taşıyan, çözülmesi ivedilik gerektiren konularda vatandaşları bilgilendirmek olduğunu belirtti.

Gündemin en önemli konusunun kredi kartı aidatları olduğunu vurgulayan Turgay, şöyle devam etti:

"Bankalar tarafından haksız ve hukuksuz alınan kredi kartı aidatlarının geçmiş yıllara ait bedellerinin geri ödenmesi için Yargıtay tüketiciler Bets10 lehine karar almıştır. Öncelikle bankanın genel müdürlüğüne ihtarname gönderilmelidir. Buradan olumlu bir cevap alınmazsa hakem heyetine müracaat edilmelidir. Hakem heyetleri ilçelerde kaymakamlıklarda, illerde sanayi ve ticaret il müdürlüklerinde bulunmaktadır. Hakem heyetinin kararını beğenmeyen taraf, kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde bir üst merci olan Tüketici Mahkemesine itiraz edebilir. Bu işlemleri yapmak için mağdur olan tüketicilerimizi, yardımcı olmak için şubemize davet ediyorum. Hukukun üstünlüğünün banka soygununa son vereceğine inanıyoruz."

Zümrüt Turgay, derneklerinde hazırlanan matbu-ihtarname formu, tüketici hakem heyetlerine başvuru formu ve gerekirse tüketici mahkemesi formunu tanzim ederek, tüketicileri yönlendireceklerini kaydetti.

Editör: TE Bilişim