FARUK ÖZAK’IN DERİN ÇALIŞMASI
Son gerçekleşen seçimlerde AK Parti’nin 3 dönem kuralına takılan Faruk Özak, erken seçim kararıyla beraber harıl harıl çalışmaya başladı. 1 dönem dinlenmiş olan çok sayıda vekil gibi yeniden listede yer almak için çalışmalarını sürdüren Faruk Özak, şehirde kendisine yakın olduğu bilinen isimlerle beraber genel merkezde baskı kurmaya çalışıyor. 
Bunu yaparken de hem Trabzonspor’da geçmiş icraatlarından ötürü kaybettiği itibarı hem de elinden giden siyasi gücü yeniden kazanmayı hedefliyor. Trabzon’da oldukça yıpranan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından üzeri çizilen isimlerden biri olan Özak’ın, bu dönemde de şansı çok fazla gözükmüyor.

TERÖR OLAYLARI MHP'Yİ ZORA SOKAR
PKK’nın ülkeyi karıştırmasından ötürü özellikle Karadeniz halkı büyük öfke içerisinde. Şuan PKK ve HDP’ye karşı en kararlı şekilde duruş sergileyen parti, AK Parti olarak gözüküyor. Bu duruma göre Trabzon’da ülkücü kesimin oylarının da AK Parti’ye kayma ihtimali yüksek duruyor. Ülkücü oyların AK Parti’ye kayma ihtimaline karşı MHP ‘nin atacağı adımlar ise merakla bekleniyor. Bu şartlarda seçim gerçekleşirse AK Parti’nin Trabzon’dan 5 vekil çıkartması da sürpriz olmaz. Ayrıca MHP'nin koalisyon görüşmelerinde aldığı tavırda seçmeni etkileyecek gibi gözüküyor.

TRABZON'DA KÖSEOĞLU OPERASYONU
Son zamanlarda, Trabzon’da 3. Sıra aday gösterilen ve vekil olarak seçilen Ayşe Sula Köseoğlu’na karşı yıpratıcı haber yapan odaklar var. Bu odakların arkasında Köseoğlu’na gösterilen ilgi ve alakayı çekemeyenler olduğu gibi, yeniden belirlenecek olan vekillik sıralamasında da kendisine yer edilebilmeye çalışan isimlerin olduğu gerçek. Ancak, şuanda AK Parti vekilleri arasında en aktifi, halkın arasına en çok olanı, tabanda en çok oy yansıması olanı ve partinin kurulduğu günden beri çizgisinden, davasından sapmayan isim olması Köseoğlu’nun kolay kolay yıpranmayacağını gösteriyor. Bu haliyle yeri en garanti görünen vekillerden biri olan Köseoğlu, bayan kontenjanında ki avantajının yanı sıra, baş örtülü olması, MÜSİAD gibi sivil toplum örgütlerinde de kurucu olarak yer alması tekrar aday gösterilmesinde ki kendisi için artı puan. Köseoğlu’nun 3 ve daha yukarı sıralarda yeniden AK Partili seçmenin karşısına çıkmasını bekliyoruz.

AK PARTİ'NİN KADERİNİ BATI BELİRLEYECEK
AK Parti batı ilçelerde gerek aday tercihi gerekse rakip partilerin güçlü adaylar göstermesi sebebiyle Doğu ilçelere göre başarısız oldu. Gerçekleşecek seçimlerde AK Parti’nin en az 5 vekil çıkartma isteği, Batı tarafında değişikliğe sebep olabilir. Bu konuda partinin, seçmenin sesine kulak vermesi bekleniyor. Halkın isteyeceği isimlerin başında da şuan için Salih Cora ve Abdulkadir Uraloğlu geliyor. Balta ile Cora ya da Günnar ile Uraloğlu değişikliği çok sürpriz olmayacak gibi gözüküyor. Teşkilatlar da bu değişikliği desteklemekte. Uzun süre başarılı bir il başkanlığı dönemi yaşayan Günnar 5. Sıraya konularak, partinin 5 vekil çıkartması için kendisinden daha fazla bir çalışma beklenebilir. AK Parti’nin Trabzon’da 5 vekil çıkartabilmesi için en çok batı ilçelerde ki MHP ağırlığını kırması gerekiyor.

TRABZON'DA ÖZ ÇEKİM ŞAMPİYONU ŞOTA
Trabzonspor’da Şota ve Süleyman Hurma’nın göreve başlamasıyla beraber, şehir ile takım adeta bütünleşti. İdmanların bir çoğu taraftara açık gerçekleşirken, Ersun Yanal döneminde ki gibi süre de 15 dakikayla kısıtlanmıyor. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ne dolmuşla ulaşımın nasıl zor olduğu bilinir. Dönüşü ise büyük eziyettir. Genelde foruma kadar yürümek gerekir. Takımlarının idmanını izlemeye gelen taraftarlar, Şota döneminde süre kısıtlanmaması olmasından oldukça memnun. Ayrıca Şota ve Hurma döneminde alınan diğer bir karar ise, tadından yenmeyecek cinsten. Şehire yürüme mesafesinde olan Kadir Özcan Tesisleri’nde gerçekleşen idmanlar da taraftarı oldukça mutlu ediyor. Bir diğer konu da Şota hocanın, Trabozn sokaklarında gezerken, halk ile çektirdiği öz çekimler. Hoca kendisiyle fotoğraf çekilmek isteyen taraftarların elinden telefonu alıyor ve çekimi gerçekleştiriyor. Sosyal medyada bu şekilde çok sayıda taraftarın Şota hoca ile çekilmiş fotoğrafına rastlamak mümkün. Trabzonspor taraftarına böyle saygısı olan ve kibirsiz hareket eden hocayı bulmuşken bordo mavililer, olmasını hiç istemediğimiz kötü sonuçlardan sonra da kolay kaybetmemeli.

Not: Sizlerde duyduklarınızı ve gördüklerinizi; [email protected] adresine e-mail olarak göderebilir veya 0850 302 02 61 nolu telefondan bize ulaştırabilirsiniz...