Güzel anları ölümsüzleştirmek, bu ölümsüz anları çevremizle paylaşmak için de sosyal medyada yayınlamak günümüzün olmazsa olmaz alışkanlıklarından biri haline geldi. Herkes çektiği fotoğrafların daha kusursuz, daha iyi olmasını ve böylece daha çok beğeni kazanmayı arzuluyor. Bu nedenle en iyi pozu verebilmek de çok önemli. Bazen yüzlerce fotoğraf içinden bir tane bile beğendiğiniz fotoğraf olmayabilir. Çok beğendiğiniz bir an veya çok güzel bir yerden hiç fotoğraf paylaşamamak hepimizi üzer. Peki en iyi poz nasıl verilir?

Düz ve eğri çizgileri birleştirin Kavisli ve düz çizgilerin kombinasyonu güzeldir. Kameraya yarı profilden bakın. Belinizin etrafında görünür bir boşluk olsun. Bir elinizi kalçanıza koyun. Diğeri vücudunuzun yanından aksın gitsin.

Düz durmayın! Düz duruşlarda beliniz kalın görünür. Yapmanız gereken belinizi hafif kaydırarak fotoğraf çekilmek. Ellerinizin avuç içi belinize temas etmemeli gizlemeye çalıştığınız anlamına gelir. Arkaya doğru koyarak daha güzel bir duruş sergileyebilirsiniz.

Eğer boyunuz kısa ise fotoğrafı alttan çektirmeye özen gösterin. Bir bacağınızı mutlaka diğerinin hafif önünde tutun. 

Estetik bir görüntü vermek istiyorsanız kollarınızı serbest bırakmayın, elinizi cebinize koyabilirsiniz ama asla tamamını değil. 

Selfie çekmeyi planlıyorsanız; Kusursuz bir selfie, ancak doğru açının bulunmasıyla mümkün olabilir elbette. Herkesin doğru açısı farklı olacağından bu konuda net bir şey söylememiz doğru olmaz. Ve tabi ki ışık. Yüzünüze vuran ışık ve miktarı da selfie için çok öenmli....