A Milli Futbol Takımı'nın 16 Haziran'da deplasmanda Letonya ve 19 Haziran'da Samsun'da Galler ile oynayacağı maçlarının aday kadrosu açıklandı. Açıklanan kadroda Trabzonspor'un bu sezon öne çıkabilen nadir oyuncularından olan Abdülkadir Ömür'ün yer almaması tepki topladı.

Stefan Kuntz'un sürekli olarak kadro dışı bıraktığı Abdülkadir Ömür deyim yerindeyse formayı bu dönemde uuttu. 8 defa açıklanan kamp dönemlerinde sadece 1 kez Karadağ maçında forma şansı bulan Abdülkadir bu maçta da 79 dakika sahada kalmış ve asit yapmıştı.

Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz'in yaşadığı süreçlere benzer bir süreç yaşayan Ömür daha önce de çağrıldığı aday kadrolardan çıkarılmış bazılarında da hiç davet alamamıştı.

Stefan Kuntz'un Abdülkadir'e karşı bu tutumu dikkatlerden kaçmazken son kamp kadrosunda da oruç skandalı patlak vermiş Alman teknik adam bu iddiaları yalanlamıştı.

ABDÜLKADİR ÖMÜR'ÜN KUNTZ İLE YAŞADIĞI SÜREÇ ŞÖYLE

ÇAĞRILDI-OYNATILMADI-  2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda oynanan Norveç ve Letonya maçının kadrolarında yer alan Abdülkadir'e 2 maçta da forma şansı verilmedi ve kulübede kaldı.

ÇAĞRILDI-1 MAÇ OYNADI:  2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'ndaki Cebelitarık ve Karadağ maçının aday kadrosunda yer alan Abdülkadir Ömür, Cebelitarık maçında kulübede kalırken, Karadağ maçında 1 asistle oynayıp 79 dakika sahada kaldı.

ÇAĞRILMADI-SONRADAN DAHİL OLDU, OYNATILMADI- 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off müsabakalarına davet alamayan Abdülkadir Ömür daha sonradan davet aldı. Portekiz maçında oyuna alınmayan Ömür, daha sonra İtalya ile oynanacak hazırlık maçı öncesi kamp kadrosundan sakatlık gerekçesiyle çıkarıldı.

4 MAÇA ÇAĞRILMADI- UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta haziran ayında Faroe Adaları, Litvanya(2) ve Lüksemburg ile oynanan müsabakalar için Abdülkadir Ömür'e Kuntz tarafından davet gelmedi.

ÇAĞRILMADI- UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta 22 Eylül'de Lüksemburg ve 25 Eylül'de deplasmanda Faroe Adaları ile oynanan maçlara yine çağrılmadı.

ÇAĞRILMADI- 16 Kasım'da İskoçya ile Diyarbakır'da ve 19 Kasım'da Çekya ile oynanan karşılaşmaların aday kadrosuna yine çağrılmadı.

ÇAĞRILDI - OYNATILMADI- UEFA EURO 2024 Elemeleri'nde 25 Mart'ta deplasmanda Ermenistan ve 28 Mart'ta Hırvatistan ile Bursa'da oynanan maçların  aday kadrosuna çağrılan Abdülkadir Ömür 2 maçta da kadro dışı kaldı.

ÇAĞRILMADI: A Milli Takımın Letonya ve Galler maçlarının aday kadrosuna çağrılmadı. 

616x321-milli-takimin-yildizlarindan-abdulkadir-omurzor-ama-ustesinden-geliriz-1621555859001