Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Trabzonspor, Ankaragücü'ne konuk oldu. Rakibine 3-1 mağlup olan bordo-mavililer kupaya veda etti.

Spor yazarlarının karşılaşmaya dair öne çıkan yorumlarını sizler için derledik.

Cemal Ersen - Milliyet

Kendi düşen ağlamaz derler ya. Bordo-mavili ekipte yüzü kızarması gereken oyuncular olmalı. Ama ne hesap soran var, ne utanan. Koca bir camiayı bu denli üzmeye kimsenin hakkı yok. Başkan Ertuğrul Doğan çok kötü bir dönemde elini taşın altına koydu. Sanırım bu kadarını beklemiyordu. Trabzonspor takımı bu kadar kişiliksiz olamaz. Çok ciddi ve radikal kararlar alınması kaçınılmaz. Bunu yaparken en az üç-dört sezon şampiyonluk lafı etmemeli insanlar. Son olarak; Trabzonspor'un bu fiyaskoyu yaşamasına neden olanlar, yani gemi su almaya başlayınca filikalara binip terk edenler ne düşünüyor acaba? Geçen sezonun şampiyonluğu mu mutlu edecek onları, yoksa bıraktıkları enkazın günahı mı üzecek ruhlarını? Elbette sadece başarıyı üstlenecekler, gerisi hikaye!

Olcay Çakır - Fanatik

Trabzonspor'da kayıp sezon yaşanıyor. Bir umut kupa gelir mi diye düşünenler için bu bölüm de kapanmış oldu. Geçen yılın şampiyon takımı, kümede kalma mücadelesi vermesine rağmen sahada savaşan Ankaragücü takımına da direnemedi. Tıpkı Kayseri takımına direnemediği gibi. Savaşmadan olmayacaktı. Ankaragücü ve Tolunay hoca büyük kazandı. Orhan hoca ise daha başlamadan büyük kaybetti. Futbol maalesef hayatın ta kendisi ve acımasız.

Banu Yelkovan - Hürriyet

Bu sezon deplasmanda oynadığı 12 maçın sadece dördünde galibiyet alabilen Trabzonspor, sadece dış sahada değil, ligin genelinde geçen sezonla taban tabana zıt bir istikrarsızlık içinde. Ligde, düşme hattının hemen üzerindeki rakibi Ankaragücü karşısında alınacak galibiyet, sadece yarı finale çıkmalarını değil, moral kazanmalarını da sağlayacaktı. Olmadı.

İskender Günen - Sabah

Geçen yılın şampiyonu olan Trabzonspor'un bugün geldiği nokta gerçekten büyük bir hayal kırıklığı? Bu da sezon başı transferlerin yanlışlığıyla kaynaklı bir durum. İstikrarlı bir yapının gelebilmesi için geçen yılki takım olma bilincinden, sorumluluk anlayışından uzak bir yapıyla buraya kadar...

Erman Özgür - Fanatik

Trabzonspor elinde kalan son hedef Türkiye Kupası'ndan da elenirken yönetim bana göre gelecek sezon için plan yapmaya son düdük gelmeden başlamıştır. Bu planlamada ilk önce bu kadar kalitesiz yabancı oyuncu varken kimleri göndereceğini belirleyerek başlamalı.