KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başladı, hangi tarihte sona erecek? KYK Burs ücreti ne kadar? İşte, e-devlet KYK burs başvuru ekranı!

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Üniversite öğrencileri tarafından ilgiyle takip edilen Kredi ve Yurtlar Kurumu Burs başvuru sürecine dair yeni bilgiler geldi. KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor? Burs ücreti ne kadar olacak? 2022-2023 KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman, nereden, nasıl yapılır?

Geçtiğimiz aylarda öğrenciler yurtlara yerleşirken, KYK bursları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Yeni süreçte yurtlarına yerleşen üniversite öğrencileri ya geri ödemeli öğrenim kredisi ya da geri ödemesiz burs alabilecek.

2022-2023 dönemi KYK burs başvuruları 15 Kasım 2022 Salı, bugünden itibaren başladı. Öğrenciler burs ve kredi başvurularını e-devlet ekranı üzerinden yapacak.

E-Devlet sistemine T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapan öğrenciler, KYK burs başvuruları sayfasından işlem başlatabilecek. KYK burs ve kredi başvuru sayfasından ister burs için istenirse kredi için başvuru yapılabilecek.

KYK BURS VE KREDİ NE KADAR 2022-2023?

KYK burs ücreti ne kadar? 2022 yılının Ocak ayında yapılan zamdan sonra burs ücretleri şöyle oldu:

Lisans, ön lisans, yüksek lisans (master ve doktora) öğrencileri burs alabilecek.

Lisans öğrencilerinde 850 TL,

Yüksek lisans öğrencileri 1700 TL,

Doktora öğrencileri 2550 TL burs ödemesi alabilecek.

Editör: Didem Bektaş