Likit membran, ana üretim sahalarında ekonomi kavramının önemli hareketleri için gerekli bir üründür. Aynı zamanda tetiklediği ve aktif hale getirdiği yan sanayi kuruluşları ile önemli bir enerji aracı görevindedir. Likit membran uygulaması tercih edildiği alanlar dolayısıyla özellikle inşaat sektöründe odak noktasıdır. Yapıların dış duvarları, çatıları, mutfak alanları ve iç cephe duvarları için ideal bir seçenektir. Likit membran, kullanıldığı alanlarda kaliteli ve eşi benzeri olmayan bir izolasyon materyali olduğundan dolayı sıkça tercih edilir.

Likit membran, elastik, kaygan ve türüne göre geçirgen veya geçirgen özellikte olmayan bir ürün olarak karşımıza çıkar. Bu özellik sayesinde çatı ve dış cephede sıvı geçirmez özelliktedir. Bu sayede yapıların olumsuz hava şartlarında su sızdırması gibi olumsuz durumlarını önler. İç cephe duvarlarında hem ısı hem de ses yalıtımı sağlanmasını isteyenler bu ürünü kullanabilir.

Geçirgen özellikte olan likit membran ürünleri de bulunur. Bu tür imal edilmiş likit membran ürünler de ihtiyaç duyulan alanlarda rahatlıkla kullanılabilir. Bu noktada Türkiye membran üreticileri, oldukça önemli bir konuma sahiptir.

Likit Membran Nedir?

Likit membran son derece gelişmiş su yalıtım malzemelerindendir. Soğuk bir yapıda uygulaması yapılan likit membran, boya gibi sürülür. Uygulandığı yerde bir bütün halinde su izolasyonu oluşturur. Prizlenmesinden sonra bütünü ile su geçirmez bir yapıya geçer.

Likit membran, içme suyuna karışmaz. Bu özelliği ile metal ve beton su depolarında rahatça kullanılması mümkündür. İç cephelerde de uygulanır ve bu sayede su yalıtımı yapar. Koruyucu katman uygulaması yapılması durumunda doğrudan güneş gören alanlarda uzun süre uygun çözümlere imkân verir.

Likit Membran Üretiminin Önemi

Endüstri, kapsamına giren imalat sahalarından oluşan sektörlere sağlanan kapsamlı bir kavram olarak açıklanabilir. Bir üreticiye sanayi kuruluşu denebilmesi için ham madde, yarı mamul veya mamul imalatı yapmalıdır. Firmaya ürün üretimi için giren kaynaklar ile hammadde, yarı mamul veya mamul olmasını sağlayan tüm tesis ve fabrikalar sanayinin önemli ayrıntılarıdır.

Sanayi kuruluşları arasında kimyasal boya ya da izolasyon maddeleri imal eden kuruluşlar da vardır. Kimya sanayisinin önemli ürünlerinden biri olan ve inşaat sektörünün ihtiyacı olan alanlarda ideal kullanım alanları bulunan membran, geniş kullanım alanı sayesinde endüstrinin önemli ürünlerindendir.

Likit Membran Üretimi Yapan Firmalar

Likit membran üreticileri arasında bulunan Polin Kimya firması, likit membran uygulamaları yönünden deneyimli ekibi ile en iyi uygulamayı sunar. Likit membran uygulama işlemi yapılırken dikkat edilmesi gereken birçok detay vardır.

Poliüretan likit membran uygulamasından yüzey ile adrans artması için uygulama yüzeyinin harç döküntülerinden, tozdan ve yabancı maddelerden arındırılması önemlidir. Daha sonra astar işlemi uygulanmalıdır. Astar uygulamalarında özel astar materyalleri ya da seyreltilmiş likit membran kullanılması düzgün bir uygulama gerçekleştirilmesi adına önem taşır. Bu sayede yüzeye olan yapışma özelliği daha da artar. Kılcal boşlukların tamamıyla doldurulması gerekir. Astarın kat uygulaması işleminden sonra yeterli kuruma zamanı tanınarak bekletilmesi gerekir. Daha sonra birinci kat uygulaması işlemi yapılır. Fırça ya da püskürtme yöntemi ile birinci kat atılır.

https://www.polinkimya.com/