Trabzon'un doğal güzelliklerinden biri olan Limni Gölü, kış mevsimi kadar yaz mevsiminde de büyük ilgi görüyor. İşte, Limni'den renkli yaz manzaraları!

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana köyünde bulunan Limni Gölü, çevre illerden Trabzon, Rize, Artvin, Ordu gibi kentlerden yoğun turist alır. Orman gülleri, türlü bitki çeşitleri, yemyeşil ağaçları, göl canlıları ile yaklaşık 2000 metre deniz seviyesindeki konumuyla göz kamaştırır.

Limni Gölü 1999 yılında mesire alanı olarak ilan edildi. 2011'de tabiat parkı oldu. Etrafında yürüyüş yolları ve piknik alanları mevcut. Saronay Yaylası'nda konumlanan göldeki Tabiat Parkı işletmesi Mayıs ile Aralık ayları arasında ziyarete açık.

Parktaki restoranda her öğün yemek yenebilir. Çam ormanının mis gibi havasını içinize çekebilirsiniz. Araç gürültüsünden uzakta kuş sesleri eşliğindeki bu atmosferde oyun parkı, çocuk alanları ve popüler dinlenme alanları yer alır.

Hayvanların yerleşim yeri olma özelliği ile bilinen Limni Gölü doğal yollarla oluşmuş bir göldür. Her yaz olduğu gibi bu yaz da Trabzonluların en sık ziyaret ettiği yerlerden biri olmaktadır.