Evkur Yeni Malatyaspor maçıyla üst üste 5. galibiyetini elde eden Trabzonspor’un seriye bağlaması memnuniyet verici bir şey. Karşılaşmadan önce kazanacağına inanmış olsam da, bu kadar çetin olacağını da düşünmemiştim.

Ömer Şişmanoğlu’nun jeneriklik golüyle öne geçen konuk ekip, Trabzonspor’un etkin silahlarına engel olamayınca sahadan puansız ayrılmak zorunda kaldı. Galibiyet zor gelmiş olsa da Fırtına’nın farkı kaçırdığını da belirtmek lazım.

Bu maç bize 2 şeyi gösterdi.

  1. Trabzonspor’un gol yeme hastalığının devam ettiğini..
  2. Geriye düştüğü maçları çevirebildiğini..

Karşılaşmayla ilgili dikkat çekmek istediğim başka konularda var.  

 Üstte 2 madde halinde sıraladığım hususların dışında Rodallega’nın bu takım için ehemmiyetine ve eksik bölgelerine vurgu yapmak istiyorum.

Bence Rodallega takımın olmazsa olmazıdır. Demirbaşıdır, silahıdır, umududur. Sahada ki varlığı yeterli geliyor. O varsa golde var demektir. Hem başkanın proje takımı olarak nitelendirdiği kadronun oturmuş ismidir. Bu nedenle gözden çıkarılmamalı.

Diğer hususlara gelince, takımın sol ayaklı futbolcularla dolu olduğuna dikkat çekmek isterim. Neredeyse ofansın tümü sol ayak. Bu nedenle sağ kanat Pereira’nın çıkışları dışında sürat yapamıyor. Orada zorunlu olarak Abdulkadir oynatılıyor fakat muzlu ortalarda zayıf kalıyor çünkü o da sol ayak. Topu düzeltmesi önüne alması birkaç saniyesini alsa da hızını kesiyor. Şayet forvetinizde Rodallega gibi bir golcünüz varsa, muzlu ortalara da ihtiyacınız var demektir.

Savunma ise tek tabanca gidiyor. Alternatifsizliğin yoğun olduğu bölge. Bir türlü adam paylaşımını yapamıyorlar. Stoperlerde hava hakimiyeti oldukça zayıf. Ömer Şişmanoğlu o kafayı 2 futbolcu arasından vuruyor. Gol yiyecek yemesine de, her maçta bu şekilde dönmeyebilir. Bu nedenle bir Egemen bulunmalı.

Bence gerçek sorun orta sahada yatıyor. Ön libero yok gibi bir şey. Oyunu iki yönüyle oynayabilen oyuncuları olmadığından savunma ve  forvet hattı sıkıntı çekiyor. Trabzonspor’un önde Ekuban gibi ayağında top tutabilen oyuncusu varken, arkada basan oyuncularının olmaması işini zorlaştırıyor.

***

Maç sonunda Başkan Ağaoğlu’nun açıklamalarını izledim.  Transfer çalışmaları hakkında bilgi verdi, verirken de 2 hususa dikkat çekti. “Önce UEFA; sonra bütçe” dedi. Buda demek oluyor ki, UEFA’dan izin çıkmış olsa da taraftarlarımız bizden bütçeli oyuncular beklemesin. Bence doğru yapıyor fakat aklımda hala Rizesporlu Vedat Muriç’in olduğunu da söylemek istiyorum. Rodallege’nın yanına cuk diye oturacağını düşünüyorum. Hem marifetli hem de hırslı bir futbolcu.

Başkan ifadelerinde gurbetçi oyuncuların üzerinde duracaklarını belirtti ya da ağzından kaçırdı. Ben söyleyeyim, Trabzonspor yönetimi ismini bilmediğim 3 gurbetçi futbolcuyla anlaşmış. Ayrıca 3 yabancı futbolcuyla da anlaşmış. Toplam bütçesi ise 4 milyon Euro imiş. Scout ekibi dışında Tolunay Kafkas ve Abdullah Ercan’ından da fikir alıyormuş.  İşte ekip dediğin böyle olur. Yerinde hamleler. Umarım bu 6 oyuncuda Ekuban vd. gibi yetenekli olur. Şayet olursa önümüzdeki sezon enteresan işler yapacak demektir.