Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde sezonun ilk kirazı toplandı. Bakın kilosu ne kadar?

Türkiye'nin erkenci kiraz üretim bölgelerinden olan Manisa Şehzadeler'de sezonun ilk ürünü toplandı. Sembolik olarak yapılan açık artırmada kirazın kilosu 500 liradan alıcı buldu!

Her sene hasat dönemi bittiğinde sezonun ilk ürünleri sembolik açık artırmalarla satılıyor. Ürüne dikkat çekmek amacıyla şimdi de Şehzadeler ilçesinde erkenci kirazın açık artırması yapıldı. Manisa'nın bu bölgesi kirazın en erken yetiştiği yerlerden biri. Hasat başladı, Cristobalina cinsi kirazlar açık artırmayla satışa çıktı.

Sezonun ilk ürününün merkeze gelişi nedeniyle tören düzenlendi. Törene, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, üreticiler ve tarımcılar da katıldı.

Bir üreticinin hasat ettiği 70 kilogram kiraz tam 500 liradan alıcı buldu. Bunun sembolik bir rakam olduğu vurgulandı. Toplanan ilk ürün Ankara sebze meyve haline gönderilecek. Daha sonra otellere ve marketlere de gönderim yapılacak.

Editör: TE Bilişim