Trabzonspor'un Slovak oyuncusu Marek Hamsik, geleceğinden daha çok geride kalan 7 maça odaklandığını söyledi. Hamsık, artık Trabzonspor'un geleceği düşündüğünü ve önünün açık olduğunu belirtti. 

Trabzonspor'un Slovak oyuncusu Marek Hamsik, Mehmet Ali Yılmaz Tesilerinde antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 
   Bugün çok kötü bir haberle uyandıklarını belirten Hamsik, "Fotoğrafcımız  Alaattin Kazancı'nın vefat haberini aldık hep beraber çok üzgün olduğumuzu ve kendisini çok sevdiğimizi bu zor günlerinde ailesinin de yanında olduğumuzu söylemek isterim. 

"Sadece 7 maçı düşünüyorum"

Hamsık, geleceğiyle ilgili olarak bir soruya ise , " Uzun bir aradan sonra ilk 11 dönmek senim içinde çok güzeeldi. Sahada olmanın tadını çıkarmaya çalıştım. Benim tek düşündüğümüz önümüzdeki 7 maç Trabzonspor formasıyla şuan tek düşündüğüm bu. En iyisini yapmak istiyorum kalan haftalarda. Sezon sonunda ailemle birlikte güzel tatilde olacağız ama şu an tek düşündüğüm kalan 7 maç. "ifadelerini kullandı. 

"Bu değişimler kolay değil"

Geçen sezon ve bu sezon yaşanan süreçle ilgili  olarak ise Hamsik, " Trabzonsyor'da geçirdiğimi 2 yılın benim için çok özel olduğunu söyleyebilirim. İlk şampiyonluğumu burada kazandım. Şehir olarak ta takım olarakta burası Napoli'ye çok benziyor. Kulüp olarakta benziyor. Benim için Trabzonspor'da geçirdiğim bu iki yıl kariyerim açısından özel anlam taşıyor. Bu sezon işler bizim istediğimiz gibi gitmedi. Ne takım , ne hocalarımız takımın içinden bulunduğu durumdan mutlu değil. Futbol böyle bir oyun maalesef bazen işler istediğiniz gibi gitmeyebiliyor. Bizim yapmamız gereken çok çalışmak, işleri daha iyi bir hale getirmek. Ben bunu yapmaya çalışıyorum. Şuan 35 yaşındayım her gün fazla çalışarak daha iyi bir insan, daha iyi bir futbolcu olmak ve kulübümde aynı şekilde hizmet ederek , kulübümünde daha iyi bir kulüp olması için çabalıyorum. Çalışmalarım buna yönelik. Bu değişimler kolay değildir. Bu sezon sözlerinde bildiği gibi hoca değişimleri yaşadık. Büyük değişimlerde yaşadık. Trabzonspor gibi bur kulüpte bu değişimleri yaşamak çok kolay değildir. Yeni hocamız var. Yeni hedeflerimiz var. Bizim yapmamız gereken tek şey geleceği inşa edebilmek adına daha çok çalışmak. Sadece geleceği düşünüp iyi işler çıkarmak için çabalamayız "dedi

"Futbola odaklanmış e onu düşünen bir insanım"

Soru üzerine "Trabzonspor'un efsanelerinden biri olmak benim çok mutlu ediyor " diyen Hamsik, "Eğer iki yıllık süreçte bunu başarabildiysem. Bende kendimi çok mutlu hissederim. Çünkü bu isimler arasında kendi ismimi yazdırabilmek benim açımdan çok büyük bir mutluluk olur. Benim Hamık adında futbol akademim var. Bu futbol okulunda 400 genç oyuncu futbol oynamaya devam ediyor. Futboldan sonra kendimi buna adayabilirim. Aslında benim futbol kariyerim bir yolculuk üzerine geçti. Genç futbolcu adaylarına hem bilgilerimi hem duygularımı , hem futbola bakış açımı paylaşabilmek benim öğrendiklerimle  onlara bir şeyler katabilmeyi düşünüyor. Ben futbola odaklanmış ve onu düşünen bir insanım. Şu an tek odaklandığım nokta Trabzonspor'un sezon sonuna kadar oynayacağı maçlar sonrasına bakacağız "dedi 

"Trabzonspor'un önünün daha açık olduğunu söyleyebilirim"

Geçtiğimiz sezonki Trabzonspor ile bu sezonki Trabzonspor arasındaki farkı nasıl yorumlarsınız? sorusuna ise Hamsık, "Sezon başından beri belli sıkıntılar yaşadığımız bir gerçek. Öncelikle bu yaşanan sorunlarla alakalı olarak şampiyonlar liginden bahsedebiliriz. Buraya katılabilmek bizim için çok önemli bir hedefti. Hem futbol anlamında hem de finans yönünde takımımıza çok büyük katkısı olacak organizasyon olacaktı ama maalesef buna katılamadık. Sezon başına bakarsanız eğer çok kötü başlamadık. Süper Kupayı kazandık. Spor Toto Süper Lig'de sezon başı kötü bir durumda değildik. İyi bir durumdaydık. Sonrasında gelen yoğun maç trafiğinde istediğiniz sonuçları elde edemeyince ve antrenman yapma fırsatı da bulunmadığınızda bu işler tabiki  daha zor bir döneme geriyor. Bizde uzun süren bu zor dönemlerin etkisinde kaldığımızı söyleyebilirim. Kolay olmuyor. Başkan değişikliği ve hoca değişiklikleri yaşandı. Taktiksel değişimler yaşandı. Bu durumlar tabiki hiç bir takım icçin kolay değil bizim içinde kolay olmadı. Şu an baktığınızda daha stabil bir hale geldiğimizi söylememiz mümkün çünkü yeni bir başkanımız var. Uzun yıllar kontratı olan hocamız var. Son iki haftadır da beraber yaptığımız antrenmanlarda yeni metotlar görüyorsunuz. Yeni bir anlayış görüyorsunuz. Artık Trabzonspor'un önünün daha açık olduğunu söyleyebilirim. Trabzonspor geleceği düşünüyor. Tek odak noktamız iyi bir geleceğe sahip olabilmek"

"Sakatlıklar futbolun parçası"
Sakatlıkların futbolun bir parçası olduğunu belirten Hamsık, "Trabzonspor gibi büyük kulüpler 20-25 tane çok iyi oyuncuya sahip olurlar ve bu oyuncularla beraber oynarlar. Biri eksikse yine onun gibi kaliteli bir oyuncuya sahip olurlar. 1 yada 2 oyuncunun olmaması çok fazla bir şeyi değiştirmez. Çünkü her zaman orda oynamaya hazır başka oyuncular olabilir. Futbol sakatlıkların içinde olduğu bir oyun. Her zaman ilk 11'de iyi oyuncularınızla oynamak mümkün olamayabiliyor. Eksik olan oyuncularınız yerine oynayabilecek kaliteli ayaklarınızında olması gerekiyor. Ben böyle düşünüyorum." 

"Dünyanın en mutlu babası olurum"
İki çocuğunun geleceğiyle ilgili olarak ise Marek Hamsik, "Çok şanslıyım. İki oğlumda çok yetenekli. Onlar için bazı şeyleri konuşmak çok erken. Biri 11 biri 13 yaşında. Gelişebilmek için vakitleri var. Gelecekte neler yapabileceklerini nerelerde olabileceklerini konuşabiliriz ama bahsettiğimi gibi şuan sadece yetenekli oyuncular ama iyi çalışırlarsa iyi birer futbolcu olacaklarını düşünüyorum. Eğer bir gün Trabzonspor'da oynama fırsatı bulurlarsa bende kendimi dünyanın en mutlu babası olarak hissederim. Benim geleceğimle ilgili olarak ise kendimi hoca olarak görebiliyorum ama bu altyapılarda mı olur A takım düzeyinde mi olur buna şuan yanıt verebilmek kolay değil. 

"Napoli'nin şampiyon olması beni çok mutlu ediyor"
Napoli'nin şampiyon olacak olmasından dolay çok mutlu olduğunu belirten Hamsık, "Kutlamalara katılmak çok mümkün gözükmüyor. Trabzonspor'da oynamaya devam ediyorum. Antrenmanlara devam ediyorum. Napoli'nin 33 yıl sonra şampiyon olacak olması beni de çok mutlu ediyor. Çünkü Napoli geçmişte zor dönemler yaşadı. Gelecek şampiyonluk sonrasında şehirde aylar sürecek kutlamalar olacaktır. Trabzonspor'da maçlara katılacağımdan ve antrenman yapacağımdan dolayı orada olmam çok mümkün gözükmüyor "dedi  

"Sözleşmemle ilgili birn görüşmem olmadı"

Hamsık sözleşmesiyle ilgili olarak ise şunları söyledi, "Sözleşmem devam ediyor. Dolaysıyla herhangi bir görüşmemiz olmadı. Önemli olan bu görüşme değil Trabzonspor'un daha iyi yerlerde olabilmesi. Önemil olan Trabszonspor'un şuan stabil olması ve geleceği umutla bakabilmesi. Trabzonspor bu sezon sonrası yine büyük bir inşa dönemiyle birlikte geçen sezonki başarıları tekrarlayıp hem de     Avrupa'da başarıılı olabilmek için çalışıyor önemli olan konu bu. "ifadelerini kullandı

Editör: Haber TS