Takımda Kalmak İstiyor Takımda Kalmak İstiyor

Bugün Mecliste gündem dışı söz alan CHP’li Üye Ömer Dayı, “Akyazı stadı yapılırken, mevcut stadın olduğu yer Avni Aker, Yavuz Selim, Akçaabat Fatih Stadı, Orman Lojmanları TOKİ’ye devredildiğini bilmiyorum. Bir çok stat TOKİ tarafından devlet tarafından yapıldı. Karşılığında hiçbir yer alınmadan yapıldığını da biliyoruz. 

ÇİFTE STANDART OLARAK DEĞELNEDİRİYORUM
O dönem bu yaşadıklarımızın üzerinden sonra, mevcut Akyazı Stadı, Trabzonspor’a halen daha tahsis edilmediği ve bu tahsisin yapılmadığından dolayı mevcut yönetimin yaptığı sponsorluk anlaşmasından Gençlik ve Spor Bakanlığının yüzde 25 talep etmesini çifte standart olarak değerlendiriyorum. 

Bize her zaman yapılan haksızlıkların devamı olarak görüyorum. Bunun yanında ivedilikle mevcut stadın Trabzonspor ailesine tahsis edilmeli. 

Fenerbahçe ile oynadığımız maçtaki, ki ben futbol oynamış bir insanım. Yıllardan beri takip ediyorum. Çok haksızlıklara uğradık ama Fenerbahçe maçında hakem hataları da demiyorum. Trabzonspor’a karşı yapılan bu çirkeflikleri kınadığımı kamuoyunun takdirine sunuyorum” dedi. 

Başkan Ahmet Metin Genç, “Fenerbahçe maçında bir kez daha gördük. Kitabın ortasında yazıyoruz Trabzonspor olunca. Ama bir kez daha gördük neyin ne olduğunu.. Maçtan sonra da bir gün sonra da başkanımıza aradım ne yapılması gerekiyorsa yanındayız… 

Belki farklı farklı şeyler de olabilirdi Allah korusun. Bu kadar haksızlığa maruz kaldığımız müsabakada puansız veya az puanla ayrılmak daha farklı toplumsal hadiselere yer verebilirdi. Yeter artık dedirtiyorlar” dedi. 

AYRI ÇALIŞMA YAPILIYOR! 
Stadın devri ile ilgili olarak ise Genç, “Mevzuatla kaynaklanıyor. Ertuğrul Başkanımızı aradım. Dedim ki hep beraber bu konuyu bakanımıza taşıyabiliriz. O kendisi kulüp adına görüşmesini yaptı. 1 hafta sonu bende gittim. Spor Bakanımızla görüştüm. Trabzonspor’a özgü bir durum değil. Diğer kulüpleri de ilgilendiriyor. Mevzuattan kaynaklı. Yazı o kulüplere de gitti. Bilakis spor bakanımıza söyledik. Düzeltilmesi ve ayrı formata kavuşturulması için yeni çalışma yürütülüyor. 
Stadyumu da nihayetlendirseniz lazım. Stadyuma karşılık orada takasla alınan ürünler, ayrı bir yaşam alanı oluştu. O da ayrıca şehre kazandırıldı. Biz sorunun nihayetinde stadyumun kulübümüze devriyle olacağı kanaatindeyim. Onun için çalışıyoruz. Bunun için ayrı platform gerekti o zaman sizlere de bilgilendirme yaparım dedi.

Editör: Haber TS