Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? Memur ve memur emeklisine yapılacak zam oranı merak ediliyor. Aynı zamanda emekli maaşlarına zam gelecek. Son toplantı 31 Ağustos’ta!

Memur, memur emeklisi ve emeklilere yapılacak maaş zammı oranında son toplantı yarın yapılacak. Milyonlarca emeklinin gözü kulağı artık 31 Ağustos 2023 Perşembe tarihinde. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'ndan çıkacak kritik karar ne olacak?

2024-2025 yılları için memur ve memur emeklilerinin maaş zammı oranı belirlenecek. Üst üste yapılan toplantılardan ortak bir karar çıkmamıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur Sendikaları Konfederasyonları temsilcileri ortak paydada buluşamamıştı.

Heyet, yarın son kez bir araya gelecek. 31 Ağustos Perşembe sabah 10.00'da son toplantı yapılacak. Zam konusunda nihai karar yarın belli olacak. Karara itiraz edilemeyecek.

Kamu İşveren Heyeti'nin son toplantıdaki teklifi;

2024 yılının ilk yarısı için yüzde 15, ikinci yarısı için yüzde 10 zam oranı olmuştu. 2025'in ilk altı ayı için yüzde 6, diğer yarısı için yüzde 5 idi.

Memur-Sen'in zam talebi ise çok daha yüksek idi. Refah payı dahil olmak üzere yüzde 35'lere varan bu talep kurulda görüşülüp değerlendirilecek.

Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranları yarın kesinleşecek.