Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu 10 ilin bölgelerine bakıldığında tehlike hattında yer alan Mersin de kuşku uyandırıyor. Peki, Mersin deprem bölgesi mi?

Mersin halkı şehirlerinin altından fay hattı geçip geçmediğini, yakın ve orta vadede kentte bir deprem olup olmayacağını merak edip araştırıyor. Mersin’de fay hattı var mı, Mersin’de deprem bekleniyor mu sorularının yanıtı geldi.

Mersin Deprem Bölgesi mi?

Deprem ülkesi Türkiye'de Prof. Dr. Naci Görür tarafından yapılan açıklamalar, vatandaşları bilgilendiriyor. Hatay'da Pazartesi günü 6.4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Hatay'a yakın olan illerde de deprem riski var mı? Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 10 il arasında yer almayan Mersin, tehlike hattında mı? Mersin'den fay hattı geçiyor mu, yakın zamanda Mersin'de deprem bekleniyor mu?

Pazartesi günü Hatay'da yaşanan son deprem Mersin'i de etkiledi. Mersin'de okullar tatil edildi. Peki, Mersin merkezli bir deprem bekleniyor mu? AFAD'ın hazırladığı Türkiye deprem fay hatları haritasına göre Mersin 3. derece riskli deprem bölgesinde yer almaktadır.

Adana'dan geçen Karataş fay hattının yaratacağı bir deprem, Mersin'in Adana sınırına yakın ilçelerini etkiler.

Editör: Didem Bektaş