Sezonun ilk kayısı hasadı Silifke’de yapıldı...

Mersin'in Silifke ilçesi bugün bayram havasına büründü. Sezonun ilk kayısıları hasat edildi. Hasadı yapılan kayısılar büyük kentlere kilosu 100 liradan gönderildi. Silifke kayısısı ihraç edilen ürünlerden de biri...

Turfanda meyveciliğin merkezi olan Mersin’in Silifke ilçesinde, mevsimlik can eriği ve çilekten sonra kayısı da hasat edildi. Bu yıl ilçe genelinde 11 bin ton kayısı hasat edilecek. 1200 dönüm kayısı bahçesi var. İlk örtü altı kayısıları gün yüzüne böyle çıktı...

Silifke’nin Kabasakallı Mahallesi’nde örtü altında kayısı üretimi yapan Hamza Gökler ise yılın ilk kayısı hasadını Silifke’de yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

4 dönüm örtü altı kayısılardan 2,5 ton ürün bekleyen üretici, kendi kayısılarının çok lezzetli olduğunu ve doğal ortamda yetiştiğini belirtti. Geçtiğimiz yıllarda aynı bahçeden 7-8 ton ürün alırken, bu yıl bu rakam 2,5 tona düştü.

Kayısının kilosu 100 lira oldu, üretici fiyattan memnun. Üstelik bu fiyatların çok düşeceğini düşünmüyorlar. İspanya'dan getirtilen magador cinsi kayısı fidanı Akdeniz Bölgesi'nde diğer kayısılara göre 15 gün erken olgunlaşıyor.