Birkaç kilo vermek istiyorsanız metabolizmayı hızlandıran besinler tüketebilirsiniz. Metabolizmayı hızlandıran ve yağ yakan bazı besinler vardır. Fazla kilolara veda etmek istiyorsanız, yağ yaktıran besinler mutlaka diyet listenizde yer almadı.

İşte, metabolizmayı hızlandıran yiyecekler ve içecekler!

1.Yeşil Çay

Yeşil çay, en iyi doğal kilo verdiren içecek kategorisinde rakipsiz kazanan olmaya devam ediyor. Yeşil çaydaki kateşinler oksidatif hasarı önlemeye yardımcı olur. Yeşil çayı doğru şekilde hazırladığınızda, antioksidanlar normal çalışan hücrelerin korunmasına ve metabolizmanızın devam etmesine yardımcı olur.

2.Protein İçeren Besinler

Metabolizmayı hızlandıran besinler arasında protein de başroldedir. Yağsız et, baklagiller, fasulye, tofu, mantar, soya gibi gıdalar yağ yakımına destek olur.

3.Acı Biber

İster inanın ister inanmayın, kırmızı biber kilo vermek için harikadır. Neden? Bilim adamları, metabolik hızı hızlandırdıklarını, termojenezi (vücutta yağı eritmek için ısı üretimi) artırdıklarını ve enerji harcamasını iyileştirdiklerini bulmuşlardır.

4.Çemen Tohumu

Yağ yaktıran besinlerden biri de metabolizma hızını artıran çemen tohumudur.

5.Brokoli

Çeşitli kanser türleri ve metabolik sendromlarla savaşmaya yardımcı olan diyet lifi, vitaminler, mineraller, protein ve çok sayıda fitobesin içerir. Bilim adamları, brokoli özünün kan şekeri düzeylerini düşürmeye ve anormal metabolizmayı iyileştirmeye yardımcı olabileceğini bulmuşlardır

6.Su

Su tüketmek sağlığın anahtarıdır. Spor yapan biriyseniz su tüketiminizi artırmalısınız. Yeterli su içmek kolonunuzdaki toksinlerin atılmasına, bağırsak sağlığının iyileştirilmesine ve inflamasyon düzeylerinin düşürülmesine yardımcı olacaktır. Alman bilim adamları, 500 mL su içmenin metabolik hızı %30 ve enerji harcamasını 100 kJ artırdığını keşfettiler.

7.Yerba Mate Çayı

Lezzetli yerba mate çayı, metabolizmayı hızlandıran ve kilo vermeyi teşvik eden bir diğer popüler içecektir.

8.Tarçın

Metabolizmayı hızlandıran yiyecekler arasında tarçın popüler bir baharattır.

9.Mercimek

Mercimek harika bir bitki protein kaynağıdır. Doğal olarak diyet lifi, mineraller ve vitaminler ile doludur. Aslında mercimek sizi obezite, diyabet, kardiyovasküler hastalık ve kanserler gibi çeşitli hastalıklardan korumaya yardımcı olabilir. Protein ve lif, açlık sancılarınızı uzak tutar, sindirimi iyileştirir ve kolondaki toksinleri temizler. Yani, bağırsak sağlığınız iyileştiğinde ve açlık azaldığında, metabolizmanız doğal olarak hızlanacaktır.

10.Elma Sirkesi

Elma sirkesi, yakın geçmişte en etkili kilo verme aracı olarak açıklandı. İç pH'ı dengeleyerek, serum trigliserit düzeylerini düşürerek ve vücut kitle endeksi değerini düşürerek metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur.