Trabzonspor, Süper Lig'in 31. haftasında Konyaspor'u 3-1'lik skorla mağlup ederek puanını 52'ye yükseltti. Bu galibiyetle birlikte, bir maçı eksik olan Beşiktaş ile arasındaki puan farkını altıya çıkaran Trabzonspor, üçüncülük yarışında önemli bir avantaj elde etti. Maçın ardından Fanatik Gazetesi'nde bir köşe yazısı kaleme alan Olcay Çakır, Trabzonsporlu futbolcuların maçın başında yaptıkları protesto ve takımın performansı hakkında dikkat çekici yorumlarda bulundu.

Trabzonsporlu oyuncular, Türkiye Futbol Federasyonu'nun ilgili kurulları tarafından oluşturulan, kendilerini mağdur eden kararlara karşı "Adaletsizliğinize karşı dik duruşumuz sonsuza kadar devam edecek" sloganıyla bir protesto gerçekleştirdi. Olcay Çakır, bu durumun ve son iki haftadır yaşananların oyuncuların performansına nasıl yansıyacağının merak konusu olduğunu ifade etti.

Oyuncu kadrosunda önemli bir isim olan Onuachu'nun yokluğunda ideal dizilişten uzak bir Trabzonspor'un sahada olduğuna dikkat çeken Çakır, buna rağmen takımın iyi bir yayılım ve pas oyunu sergilediğini belirtti. Özellikle Trezeguet'in attığı mükemmel gol sonrası uzun bir süre 1-0 önde oynayan Trabzonspor'un, kazanılan bir penaltı ile farkı ikiye çıkardığına dikkat çekildi. Çakır, penaltı kararının da tartışmalı olduğunu vurgulayarak, benzer durumların daha önce yaşandığını ve bu kez de emsalsiz bir değerlendirme olduğunu yazdı.

Penaltı Kararı Değişmedi Penaltı Kararı Değişmedi

Çakır, ayrıca tecrübeli savunmacı Pepe'nin ilk 11'de başlamasına ve 80 dakika sahada kalmasına anlam veremediğini belirtti. Pepe'nin gelecek sezon takımda olmayacağı ve katkısının tartışmalı olduğu yönündeki görüşlerini dile getirerek yazısını sonlandırdı.