Milli takımımız iki önemli maça çıkarken farkında olunmayan iki eksik vardı. Neydi bu eksik tabiki “ Onur “ bu eksiği detaylı bir şekilde ele alacak olursak. Hem kalemizde onur yoktu, hemde sahadaki futbolcularımızda taşıdıkları formanın onuru yoktu. Tabiki birkaç isim hariç.

                Sayın Abdullah avcı kadroyu kurarken şu an ligin en az gol yiyen ve en formda kalecisi olan Onur Kıvrak’ı kadroya almayarak ilk onursuzluk olayını gerçekleştirmiştir. Volkan’ın tecrübesine ve kalitesine kesinlikle lafım yok, fakat bu iki maçta hem performans olarak hem de zihin olarak çok daha formda olan Onur kalede oynamış olsaydı. Romanya maçındaki ve Macaristan maçındaki ilk golü belki de kalemizde görmezdik. Bunun yanı sıra Romanya maçındaki fiyasko kadro, mağlubiyeti hazırlamıştır. Evinizde kazanmak zorunda olduğunuz bir maçan çıkıyorsunuz ve tek forvet. Kontra ataktan mı gol bulmayı bekledi sayın avcı. Evinizde oynuyorsanız baskı kurup kalabalık ve kaliteli bir orta saha, çift forvet oynayarak. Kanatlardan, ortadan Romanya kalesine saldırsaydık yada o tarz futbolcular sahada olsaydı Romanya maçı çok daha farklı olurdu. Ve biz rahat bir şekilde Macaristan maçını da alıp önümüze bakardık.

                Para ve şahsi menfaatleri için kendilerini futbol dünyasına kazandırmış takımı yani Trabzonspor’u bırakıp kaçarcasına transfer olan iki onursuz futbolcunun kişilik kalitesi milli takım kampında tekrar ortaya çıkmıştır. Onursuz adam onursuzdur, bu değişmez. Kendini paraya tercih eden futbolculardan milli dava falan beklenemez. Bir Trabzonsporlu olarak Emre’yi hiç sevmem ama adam gibi geliyor ve yaşına rağmen futbolunu oynuyor. Adamlığını konuşturuyor, kaptanlığını konuşturuyor ve milliyetçiliğini konuşturuyor. Söz konusu milli forma olduğunda kulüp takımlarındaki ilişkiler bir kenara bırakılarak milli davaya sahip çıkmak gerekir. Bunada en iyi örnek Emre Belezoğlu’dur. Gittikleri gün şahsi çevreme söyledim. Selçuk ve Burak Efendi hayal kırıklığı olarak Türk futbol tarihine geçecektir. Sakatlığı bahane ederek oynamamak milli takım ruhunda olmamalıdır. Bu adamlar onursuzdur ve onursuz yaşamaya devam edeceklerdir.

                Trabzon futbol camiasının yakından tanıdığı bir isim Sayın Nurettin Balaban ilk futbol hocamdır, ve bizlere ilk öğrettiği futbol mantalitesi sahada onurunuz ve şerefiniz için oynayın.. Romanya ve Macaristan maçlarına baktığımız zaman sahada dolaşan futbolcular hırstan ve istekten yoksun. Sıradan bir maç gibi oynadılar. Ve hocamın bize öğrettiği futbol mantalitesinden çok uzak bir performans sergilediler. Milli forma futbol bilgisinden başka, milliyetçilik gerektirir. Bu düsturda oynayacak, forma için terinin son damlasına kadar savaşacak futbolculardan oluşmalıdır milli takım.

                Yazımızın başlığı “ onur” ‘a gelecek olursak, şu an itibariyle Türkiye’de milli formayı hak eden tek Türk kalecidir. Sayın avcı inşallah bunun fark eder ve hatasından döner. Bundan sonraki maçlar kabus olmaktan çıkar. Ve biz ay yıldızlı forma aşıkları maçları daha heyecanlı ve daha zevkli izlemeye başlarız. İstanbul baskısından kurtulup, Anadolu’dan milli formayı hak eden futbolculara da bu formayı vermek gerekir. Milli forma, milli duruşu hak eden, milli iradeyi benimseyen, damarlarında kırmızı beyaz kan akan, milliyetçi ve terinin son damlasına kadar savaşan futbolcuların hakkıdır.

                Ay Yıldızlı bayraklarla sokaklarda dolaşmak ve sevinç yumağı oluşturacağımız galibiyetler almak dileğiyle. Futbolda kalın, heyecanınız eksik olmasın….

- - - -