15 Aralık'taki OPPO INNO DAY 2022 etkinliğinde MariSilicon X Gen 2 işlemcisi ve OPPO Find N2 telefonlar tanıtılacak.

OPPO daha önce OPPO INNO DAY 2022 etkinliğinin 14 Aralık 2022'de gerçekleşeceğini belirtmişti. Firma, etkinlikte başka şaşırtıcı yenilikler ve teknolojiyle ilgili duyurular yapacak. OPPO şimdi ikinci nesil görüntü yonga seti MariSilicon X Gen 2'nin aynı etkinlikte tanıtılacağını açıkladı.

OPPO tarafından geliştirilen MariSilicon X Gen 2 görüntü işlemcisi, fotoğrafçılık kalitesini bu cihazlarda önemli ölçüde artıracak. Şirket ayrıca, yonga setinin fotoğrafçılık da dahil olmak üzere temel teknoloji faktörlerinde çok sayıda yeniliği hedefleyen "çığır açan" geliştirmeler sunacağını belirtti. Chipset'i ilk kullanacak cihaz, chipset resmi olarak piyasaya sürülür sürülmez duyurulacak. Büyük olasılıkla bir sonraki OPPO Find X serisi akıllı telefon veya OPPO Reno serisi bir telefon olacak.

14-15 Aralık’taki etkinlikte katlanabilir ve kapaklı akıllı telefon modelleri Oppo Find N2 ve Oppo Find N2 Flip de tanıtılacak. MariSilicon X Gen 2 işlemcisi bu cihazlarda kullanılmış olabilir.

Oppo, katlanabilir akıllı telefon portföyünü Find N2 ve Find N2 Flip lansmanıyla genişletmeye hazır. Ayrıca şirket, katlanabilir akıllı telefonlarını tüm ihtişamıyla ortaya koyan ve aynı gün lansmanı onaylayan resmi bir video paylaştı.

Oppo Find N2 Flip'in 120 Hz yenileme hızına sahip 6,8 inç FHD+ OLED ekranla geleceği biliniyor. Ayrıca akıllı telefonun kapakta 60Hz yenileme hızına sahip 3,2 inç OLED ekranla geleceği söyleniyor.

Donanım kısmında ise Oppo Find N2 Flip'in MediaTek Dimensity 9000+ yonga setinden güç alması bekleniyor. Kameralar söz konusu olduğunda, akıllı telefon 50 megapiksel ana, 8 megapiksel ultra geniş açılı lens ve bir LED flaş sunuyor. Önde akıllı telefon, özçekimler ve görüntülü aramalar için 32 megapiksel kamera sensörü sunuyor.

Editör: Didem Bektaş