Optavia'nın kilo verme programı, geçtiğimiz yıl sosyal medyada trend oldu. Her hafta piyasaya çıkan yeni bir diyetle, hangisinin sizin için doğru olduğunu bilmek zor olabilir. Optavia diyetinin faydalarını ve potansiyel risklerini tartışalım.

Optavia diyet programı nedir?

Optavia diyeti, yüksek protein, sağlıklı nişastalar ve çok sayıda sebze ile dolu, sağlıklı yaşam tarzı oluşturma ve günde altı öğün (yaklaşık 2-3 saat arayla) yemek yenen bir beslenme tarzıdır.

Bu diyet, bir sonraki öğününüze kadar sizi tok tutmak için önceden hazırlanmış shake'ler, barlar, tahıllar ve makarnadan oluşan 'fuelings' adı verilen küçük öğünlere odaklanır.

Optavia diyeti planları

Optavia, yaşam tarzınıza ve kilo verme yolculuğunuzun neresinde olduğunuza bağlı olarak üç farklı plan sunar. Optavia'nın yemek planlarının her biri şunları içerir:

Yalın ve Yeşil Yemekler. Bu tercihte karbonhidrat kontrollü ve yağsız protein, sebze ve sağlıklı yağlar içeren 200'den fazla tarif yer alıyor. Gün boyunca 3 porsiyon yağsız yeşil içerikli yemekler tüketiliyor.

Yakıtlar. Makarna, shake, mısır gevreği, patates püresi ve kurabiye barları dahil olmak üzere 60 farklı karbonhidrat arasından seçim yapılıyor.

Atıştırmalıklar. Bu kısımda ise meyve, süt ürünleri veya sağlıklı nişasta tüketiliyor.

Optavia diyetini yapmaya değer mi?

Diyetin kilo kaybıyla birlikte gelen kalp hastalığı ve oksidatif stres riskini azaltmak gibi bazı faydaları olsa da, bunun başka bir kısa vadeli çözüm olabileceği endişesini ortadan kaldırmaz. Araştırma ve incelemelere göre, bazı kişilerin program sırasında yetersiz beslenebileceği endişesi var.

Optavia diyetinde yağ kısıtlaması olduğu için kilo vermek ve sağlıklı olmak konusu ters tepebilir.

Yetersiz beslenmek, bireylerin yaşadığı baş dönmesi, yorgunluk, baş ağrısı ve mide bulantısı gibi birçok yan etki için de anlamlı olacaktır.

Birkaç saatte bir birkaç küçük öğün yeme kavramı, sağlıklı bir metabolizmayı sürdürmenin mükemmel bir yolu olsa da, yalnızca vücudunuzun ihtiyaç duyduğu uygun miktarda kalori ve besin alıyorsanız işe yarar. Bu şekilde, yalnızca kilo verme olasılığınız değil, aynı zamanda bir kez verdiğinizde, diğer pek çok kilo verme programında olduğu gibi, geri alma olasılığınız da azalır.

Editör: Didem Bektaş