Trabzonspor karşısında defansta bekleyen bir takıma karşı oyuna etkili başlayan taraf oldu. İlk dakikadan itibaren pasa dayalı fakat orta sahada sıkışan yana pas yapılan bir oyun izledik. Marlon transfer edildiğinde hücumcu bek diye alındı . Görünen o ki Trabzonspor seviyesinde bir oyuncu değil. 

İlk yarıda bir tane doğru düzgün kanat akını yok. Gole yönelik bir etki yok. Topla oynamak her zaman iyi oynandığı anlamına gelmez. Rakip 10 kişi kaldığı halde ilk yarıda oynanan oyuna bakıldığında maç 90 dakika daha oynansa bu oyun düzeninde gol atamayacak bir oyun izledik. Çünkü iki tane bekin hücuma gerekli katkıyı yapamaması rakibin ekmeğine yağ sürdü.  Trabzonspor ne uzaktan şu ne de kaleye gitme konusunda etkili olamadı. 

İkinci devrede beklenen Pareira Serkan ve Djaniny Afobe değişikliği olabilirdi. Fakat gerekli müdahele yapılmadı. Trabzonspor'un oyun anlayışında oyunu sıkıştırmaktansa kanatlara yaymak daha mantıklı olacaktı. Rakip huni gibi kapandıktan sonra oyunu kanada yaymamak yanlıştı. Bombacı Hami'den sonra son yıllarda uzaktan şut çeken bir isme ihtiyaç olduğu aşikar. Orta sahada sıkışan oyunun ana sebebi Marlon ve Serkan iken oyuna müdahele yapılması ivediydi. Şöyle ki rakip 10 kişi ve alanı iyi daraltarak Trabzonspor'u engelleyerek kontra ataktan gol atma üzerine bir taktikle oynarken kanatlarda bu kadar etkisizken beklerden birisinin oyundan alınması ve Afobe'nin oyuna girmesi doğru bir karar olurdu. 

Nwakaeme sahada yokları oynarken orta sahada sıkışan oyunda alanı çok iyi daraltan Antalyaspor'u bu kötü futbolla açabilmenin tek yolu kanat akınlarıydı. Fakat kanattan açılan ortalar kötü olunca her geçen dakika Antalyaspor'u bir adım daha öne çıkardı. Abdülkadir Ömür iyi görüntü verse de arkadaşları ona ayak uyduramayınca pozisyon üretme sayısı azaldı.  Boffen maçı çay içerek tamamladı. Afobe hamlesi de yetmedi. Çünkü Trabzonspor'un net bir striker tarzı santrafora ihtiyacı var.

Kalan dakikalarda herşeyi deneyen fakat doğru bitirici oyunu gösteremeyen Trabzonspor bütün ortaları rakibin stoperlerinde eridiği bir oyundan sonra nihayet Afobe ile gelen gol  ile kötü günde 1 puanı elde etti. 

Maçın genel özeti Antalyaspor savunmada yapılabilecek en iyi oyunu oynadı. Trabzonspor'un golü bulamamasının ana nedeni iki bekin hücuma gerekli katkıyı veremesinin yanısıra uzaktan şut tehtidi de oluşturamamasıdır. Fakat rakibi bu durumda yakalamışken golleri atamamakda ayrı bir beceriksizlik. Hosseini takımın en iyi oyuncusu olarak öne çıktı. İrdelenmesi gereken bir diğer konuda geçen sene hücum takımı olan Trabzonspor'un 360 derece dönüşle gol yollarında etkisiz bir takıma dönüşmesidir. Transferde geciken vasat oyuncular alan yönetim burada başroldedir.