Vatandaş pazara gidince tezgâhlardaki fiyat etiketlerine bakmaya korkar oldu. Patates ve soğan zammı 'pes' dedirtti!

Patates ve soğana gelen yeni zam halkı isyan ettirdi. Kilogram fiyatı 25 TL'yi geçen, bir zamanlar en ucuz gıda ürünlerinden olan patates ve soğan, şimdilerde el yakıyor.

"PATATES, SOĞAN... GÜLE GÜLE ERDOĞAN"

Yiyecek içecek fiyatları her zamankinden daha pahalı. Enflasyon ve ekonomik kriz pazar tezgahlarını vuruyor. En temel besin ihtiyaçları arasında yer alan, eskiden vatandaşın kilo kilo alabildiği soğan ve patates fiyatları bugün inanılmaz bir seviyede.

Yeni zam haberi isyan bayrağını çekmemize yol açarken, patates zammı sosyal medyaya dahi konu oldu. Seçim öncesi böyle kritik bir zamanda patates ve soğana gelen zam vatandaşın kararına etki edecek. 25 TL, hatta 30 TL'yi bulan fiyatları görenler şok olup evine eli boş döndü.

Patates fiyatı 30 TL olurken soğanın kilogram fiyatı ise 25 TL'yi buldu. Önlem alınmaması ve ithalata başlanması durumunda fiyatların daha da artış göstereceği tahmin ediliyor. Sosyal medyada gündem olan haberin ardından bazı kullanıcılardan gelen yorumlar gözden kaçmadı. "Patates, soğan... Güle güle Erdoğan" yorumu gibi.

Editör: Didem Bektaş