Eski öğrencisi Nicolas Pepe hakkında konuşan Fransız Teknik Direktör Patrice Beaumelle şu ifadeleri kullandı ; 

Nicolas Pepe, çok fantastik bir oyuncu. Geçen sene Fransa Ligi Nice’de yalnızdı. Oynamak istiyor. Onun için oynamak önemli. Trabzonspor’da bu şansı bulacağına inanıyorum. Trabzonspor daha önce Gervinho ve Jean Evrard Kouassi gibi iki Fildişi Sahilli oyuncuları ile şampiyon oldu. Nicolas Pepe’de yetenek anlamında Trabzonspor’a çok şey katacak. Trabzonspor’un alacağı başarılarda Pepe’nin de etkisinin olacağına inanıyorum. Nicolas Pepe’nin potansiyelini konuşmaya gerek yok. Herkes biliyor zaten. O, kariyerimde çalıştığım en yetenekli oyunculardan biridir.

Dripling yeteneği, topla olan ilişkisi, sürati çok başka seviyede. Marsilya’da, Fransa’ya karşı oynadığımız maçta mükemmeldi. Kamerun’daki Afrika Kupası’nda da çok iyiydi ve maçta fark yaratıyordu. Sadece biraz özgüvene ihtiyacı var. Benim takımda oynadığı dönem ona özgüven aşılıyordum. Nicolas Pepe’nin etkili olacağı bölge sisteme göre değişiklik gösteriyor. Eğer oynadığı takım çift santrfor ile maça çıkıyorsa, Pepe sağ santrfor olarak görev yapabiliyor. Lille’de oynarken bu şekilde oynuyordu. Arsenal’de sağ kanatta oynuyordu ve milli takımda da onu sağ kanatta oynatıyordum. Sol ayaklı bir futbolcu. İçeriye girip şut atmayı ve rakibi geçmeyi seviyordu. Şu an Pepe’nin ihtiyacı olan tek şey oynamak.

Pepe’nin takımdaki hocası, onu nerede oynatmaya karar verirse, Pepe orada oynamayı başarabilir. Kendisi de sağ kanatta oynamayı seviyor ama forvette de oynamak onun için uygun. Tahminde bulunmam gerekirse Nicolas Pepe’nin 9 gol ve 12 asistlik bir performansla Trabzonspor’a katkı sağlayacağını düşünüyorum. Geçen sene sakatlanana kadar Nice’de sürekli oynuyordu. Ondan sonra dizinden sakatlık yaşadı. Sakatlık oyuncuları her zaman biraz da olsa etkiler. Şu an sakatlığının ne durumda olduğunu bilmiyorum ama iyi bir tedavi sürecinden geçtiğini biliyorum.