Günümüz şartlarında peşinatsız ev almak oldukça basitleşmiştir. Peşinatsız taksitli ev almak için tercih etmeniz gereken firmalar bulunmaktadır. Bu firmaların başında Fuzulev firması gelmektedir. Fuzulev ile peşinatsız ev sahibi olmak çok kolaydır. Fuzulev firmasının Zaman Tasarruflu Model, Sabit Teslim Modeli ve Tüfe Endeksli Model gibi peşinatsız ev alma modelleri bulunmaktadır.

Zaman Tasarruflu Model

Peşinatsız konut sahibi olmak isteyenlerin en çok tercih ettiği yöntemdir. Bu sisteme dahil olmak için ilk önce ne kadarlık bir ev alacağınızı kararlaştırmanız gerekmektedir. Daha sonra aylık ödeyeceğiniz taksit tutarlarını belirlemelisiniz. Taksit sayınıza göre sizinle aynı taksit sayısını seçen kişilerle aynı gruba dahil edilirsiniz. Gruplar 40 kişinden başlayıp 240 kişiye kadar çıkmaktadır. Bu sistemde taksitler, vade farksız ve faizsizdir. Ev sahibi olacak kişi, her ay noter huzurunda yapılan çekilişle belirlenmektedir.  Peşinatsız dahil olabildiğiniz gibi peşinatlı bir şekilde de bu sisteme dahil olabilirsiniz. Almak istediğiniz evin bedeli ve ödeyebileceğiniz aylık taksit tutarı, ödeme planlarınızı oluşturur. Taksitleri ödeme konusunda zorluk çekerseniz, taksit dondurma özelliği ile taksitlerinizi dondurabilirsiniz.

Sabit Teslim Modeli

Bu sisteme peşinatsız ve peşinatlı şekilde dahil olabilirsiniz. Aylık ödeyebileceğiniz taksit tutarı ve almak istediğiniz evin tutarını belirlemeniz ilk şarttır. Taksit tutarınıza göre 40 kişiden başlayıp 240 kişiye kadar devam eden taksit gruplarına dahil edilirsiniz. Faizsiz ve vade farksız şekilde ev sahibi olabilirsiniz. Her ay düzenli olarak çekilişler yapılmaktadır. Çekilişler, kimin ev sahibi olacağını belirlemek içindir ve noter huzurunda yapılır. Ödeme planları, sizlere göre şekillendirilmektedir. Bu sistemde Fuzulev firmasına, organizasyon ücreti ödemeniz gerekmektedir.

Tüfe Endeksli Model

Bu sistem, evinizin ve paranızın değerini korumak temellidir. Ödeyeceğiniz taksitler her ay açıklanan tüfe oranlarına göre belirlenmektedir. Gruplar, en az 40 en fazla 160 kişiden oluşmaktadır. Aylık taksitleriniz ve almak istediğiniz ev sizin tarafınızdan belirlenir. Peşinat vererek veya peşinat vermeden sisteme dahil olabilirsiniz. Tüfe endeksine göre, taksit tutarlarınız azalabilir ve artabilir. Bu model ile hızlı bir şekilde ev sahibi olmanız mümkündür.

Editör: TE Bilişim