Trabzonspor'un Konyaspor'u konuk ettiği maç öncesi bordo mavili takımın resmi sitesinden yapılan açıklama PFDK'nın radarına takıldı.PFDK'dan yapılan açıklamada Trabzonspor'un Başkanı Ahmet Ağaoğlu'na 60 gün hak mahrumiyeti ve para cezası verilmişti.Ahmet Ağaoğlu'na resmi siteden yapılan açıklama nedeniyle verilen ceza akıllara Ekim ayında Trabzonspor'un Antalyaspor'a konuk olduğu maç öncesi Antalyaspor yönetiminden yapılan ve ceza uygulanmayan açıklamayı getirdi.

Trabzonspor'un Antalyaspor'a konuk olduğu maç öncesi Antalyaspor'dan yapılan ve ceza uygulanmayan açıklamada ''Trabzonspor maçlarında güvenilirliğini kaybetmiş Yaşar Kemal Uğurlu'nun bu önemli karşılaşmaya atanmasını doğru bulmuyoruz'' ifadelerine yer verilmişti. (25 Ekim 2018)

Trabzonspor kendi evinde Konyaspor'u konuk ettiği ve Ahmet Ağaoğlu'nun 60 gün hak mahrumiyeti almasına neden olan açıklamada ise ''Geçtiğimiz yıllarda maç skoruna doğrudan etki eden yanlış kararlar veren Mete Kalkavan'ın maçımıza atanmasını doğru bulmuyoruz'' ifadelerine yer verildi. (6 Aralık 2018)

Antalyaspor ve Trabzonspor'dan yapılan açıklamaların aynı olmasına rağmen TFF ve PFDK'nın gösterdiği çifte standart bordo mavili taraftarların tepkisini topladı.

Antalyaspor'a 25 Ekim 2018 tarihinde yapılan açıklama için ceza uygulamayan PFDK'nın Trabzonspor'a aynı açıklama nedeniyle 150 bin TL para cezası ve Ahmet Ağaoğlu'na 60 gün hak mahrumiyeti cezası uygulaması dikkatlerden kaçmadı.

www.haberts.com/ Çağrı AKTAŞ

Editör: TE Bilişim