Akıllı cep telefonu kullanıcılarının en çok şikayet ettikleri konu telefon bataryasının yetersiz olduğu. Teknoloji firmaları bu konuda kullanıcılara pratik çözümler sunmaya başladı. Taşınabilir şarj cihazı (powerbank) adı verilen cihazlar artık kullanıcıların aksesuarlarından biri olmaya başladı. Peki taşınabilir şarj cihazı (powerbank) akıllı cep telefonlarımız için zararlı mı?

Akıllı cep telefonlarımızla bolca vakit geçiriyoruz; oyun oynuyoruz, film izliyoruz, müzik dinliyoruz ve daha bir çok şey. Hal böyle olunca cep telefonlarımızın şarjı da fazla dayanmıyor.

Teknoloji firmaları bu konuda kullanıcıların beğenisi kazandığı taşınabilir şarj aletleri üretmeye başladılar. Hatta o kadar ilerledi ki bir çok şekillere girmeye başladı bileklik ve kılıf özellikli taşınabilir şarj cihazları daha çok dikkat çekenleri olsa da daha bir çok çeşidi var. Taşınabilir şarj cihazlarının (powerbank) acil durumlarda kullanılmak üzere üretildi.

Powerbank-nasil-sarj-edilir-3

Akıllı cep telefonlarımızın günlük şarjını taşınabilir şarj aletleri ile yapmak cihazın bataryasının daha hızlı yıpranmasına sebep olacaktır. Akıllı cep telefonlarımızın orjinal şarj aletleri ile tam dolana kadar şarj edilmesi önerilen şarj şeklidir.  

Akıllı cihazınızın yoğun kullanımlarda tak çıkar şarj kullanımlarında bataryasını daya hızlı yıpratacağı gibi cihazınızın da stabilliğini kaybedecektir. Akıllı cihazlarımızın daha uzun kullanımı için kendi şarj aletleri ile tam dolana kadar şarj edilmesine dikkat etmek gerekiyor.