Ramazanda sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden olan hurmanın pek çok çeşidi var. Sağlıklı ve lezzetli olan hurmanın Ramazan ayındaki satış fiyatı artabiliyor. İzmirliler hurma tezgahlarına akın ederken, hurma satışları bir anda arttı.

İftar hurma ile açılır. Beslenme uzmanları iftarı hurma ile açmamızı öneriyor. Çünkü vücudun kan şekerini seviyeli bir şekilde yükseltiyor.

Kuruyemişçiler Ramazan hazırlıklarını tamamladı. İzmir'deki tezgahlarda Medine, İran, Tunus, Kudüs ve Bağdat gibi farklı çeşitlerdeki hurmalar satışa çıktı.

Satışlar diğer aylara göre oldukça arttı. İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki kuruyemiş dükkanlarında hareketlilik yaşandı.

Kilosu 14 ila 80 lira arasında değişen hurmaların her bütçeye uygun çeşidi mevcut.

Esnaf, müşterilerin en çok İran hurması talep ettiğini söyledi. Şeker hastalığı olanlar şekersiz hurma türünü seçebiliyor.

Öte yandan İzmir esnafı, hurma ve kayısı satışının arttığını, bu ürünlerin hoşafta da kullanıldığını belirtti. Kayısılar 30 ila 40 liradan satılıyor.

D vitamini ve magnezyum ihtiyacını karşılayan hurma, enerji veriyor, lif içeriyor, sindirime faydalı. Hurmadan tatlı da yapılabiliyor.

Editör: TE Bilişim