Trabzonspor ile adı anılan Roman Yaremchuk kimdir? Yaremchuk kaç yaşında, nereli, hangi takımlarda, hangi mevkilerde oynadı?

Trendyol Süper Lig'i 67 puanla 3. sırada tamamlayan Trabzonspor, Nijeryalı forveti Paul Onuachu ile başarılı bir sezon geçirdi. Ancak İngiltere Premier Lig takımı Southampton, yıldız golcüyü geri çağırmayı planlıyordu. Ardından bu karardan dönüldü ve Onuachu'nun Karadeniz ekibinde kalma ihtimali arttı. Oyuncunun da takımda kalmak istediği öğrenilirken, bu süreçte bordo-mavililer Ukraynalı forvet Roman Yaremchuk ile temaslara başlamıştı. Bu gelişmenin ardından taraftarlar genç golcünün kariyerini merak etmeye başladı.

Roman Yaremchuk Kimdir?

27 Kasım 1995 tarihinde Lviv, Ukrayna'da doğan Roman Olehoviç Yaremçuk; forvet pozisyonunda görev almaktadır. Ukraynalı milli futbolcu 191 cm boyunda ve 74 kilodur. Sağ ve sol ayağını kullanmaktadır. Oleksandriya, SL Benfica, FC Dynamo-2 Kyiv, FK Dinamo Kiev, KAA Gent, Club Brugge ve Valencia gibi takımlarda oynamıştır. İspanya La Liga'da bu sezon Valencia'da 25 maçta 3 gol atan 29 yaşındaki oyuncu, evlidir.