Suudi Arabistan futbolunda Al Taawoun ile Al Hilal arasındaki karşılaşmanın ardından tribünlerde yaşanan olay gündemin önüne geçti.
Ev sahibi taraftarların bir bölümünün, Ruben Neves’i kızdırmak amacıyla hayatını kaybeden yakın arkadaşı Diogo Jota’nın adını söylediği görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı.
Yaşananlara tepki gösteren isimlerden biri de Al Nassr forması giyen Cristiano Ronaldo oldu.
TARAFTARLAR JOTA'NIN ADINI KULLANDI
Al Hilal’in Al Taawoun deplasmanında oynadığı mücadelede Ruben Neves’in duran top kullanmaya hazırlandığı sırada tribünlerden Diogo Jota’nın adı duyuldu.
Tezahüratların Neves’i provoke etmek amacıyla yapıldığı değerlendirilirken Portekizli orta saha oyuncusu da taraftarlara tepki verdi.
Neves, tribünlere dönerek gökyüzünü işaret etti. Karşılaşmanın ardından yaşanan olayın görüntüleri kısa sürede sosyal medyanın en fazla konuşulan futbol gündemlerinden biri haline geldi.
RONALDO: BU DAVRANIŞ CEZASIZ KALMAMALI
Cristiano Ronaldo, yaşananların ardından sosyal medya üzerinden sert bir mesaj verdi.
Portekizli futbolcu, futbol tribünlerinde belirli sınırların aşılmaması gerektiğine vurgu yaparak bu tür davranışların ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.
Ronaldo, Diogo Jota’nın kaybı üzerinden bir futbolcunun hedef alınmasını kabul edilemez olarak değerlendirirken, sorumlu taraftarların ömür boyu statlara girişinin yasaklanması gerektiğini savundu.
Ronaldo’nun açıklaması futbolseverlerden de büyük destek gördü.
NEVES İLE JOTA'NIN YAKIN DOSTLUĞU
Ruben Neves ile Diogo Jota arasındaki yakın arkadaşlık futbol dünyasında uzun yıllardır biliniyordu.
İki Portekizli futbolcu Porto ve Wolverhampton dönemlerinin yanı sıra milli takımda da birlikte görev yaptı.
Jota’nın Temmuz 2025’te İspanya’da kardeşi Andre Silva ile birlikte trafik kazasında hayatını kaybetmesi Neves’i derinden etkilemişti.
Neves, arkadaşının cenaze töreninde tabutu taşıyan isimler arasında da bulunmuştu.
AL HILAL SAHADA 6 GOLLE KAZANDI
Tribünlerde yaşananların gölgesinde kalan karşılaşmada Al Hilal rakibi Al Taawoun’u 6-0 mağlup etti.
Ruben Neves mücadeleye ilk 11’de başlarken 75 dakika sahada kaldı.
Ancak maçın ardından skor yerine Neves’e yönelik tezahüratlar ve Cristiano Ronaldo’nun buna verdiği sert tepki gündeme damga vurdu.
Yaşanan olay sonrasında Suudi Arabistan futbol yönetiminin tribünlerdeki davranışlara ilişkin nasıl bir tutum sergileyeceği merakla bekleniyor.





