Yiyeceklerle ruh halinizi yükseltmek için 5 ipucu! Ruh halini düzelten yiyecekler hangileri? İşte, bunalım döneminde olanlar için 5 etkili tüyo!

Hepimizin bildiği gibi, ruh halimizde hayata olumlu bakmayı seçmekten çok daha fazlası var. Dinlenirken bile beyin enerjimizin yaklaşık %20'sini tüketir, bu nedenle kendimizi yeterince iyi beslemediğimizde etkilenen ilk şeylerden biri beyindir. Ruh hali genel sağlığın bir yansımasıdır, bu nedenle beslenmenin büyük bir rol oynadığını söylemeye gerek yok. Sağlıklı, çeşitli, renkli, bitkilerle dolu, sağlıklı yağ ve proteinle dolu bir diyet yemek, bu neşeli eğilimi korumak istiyorsanız çok önemlidir. İşte ruh halinizi yemekle desteklemek için 5 ipucu!

Modunuzu yükseltmek için 5 önemli tavsiye!

Bağırsaklarınızı Koruyun

Bağırsaklarınıza ve mikrobiyomunuza özen göstermek, ruh halinizi desteklemek için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biridir. Sağlıklı bir bağırsak ve zihni desteklemenin en iyi yollarından biri mikrobiyomunuzu desteklemektir. Serotoninizin %95'i bu şekilde üretilir. Yüksek kaliteli probiyotik içeren ürünleri ve bol miktarda yüksek lifli yiyecekler tüketin. Protein, kemik suyu, kolajen ve amino asit içerikli besinleri tercih edin.

Kompleks karbonhidratlar

Daha karmaşık karbonhidratlar lehine şeker alımınızı azaltmak da ruh halinizi sabit tutmanıza yardımcı olacaktır. Karmaşık karbonhidratlar, enerjiyi daha yavaş ve daha sürekli bir şekilde serbest bırakarak, şekerin kan şekerini yükseltirken neden olduğu iniş ve çıkışları önler. Dengeli bir enerji akışı da dengeli bir ruh halini desteklemeye yardımcı olacaktır. Ruh halini düzelten yiyecekler arasında kompleks karbonhidratlar önemli bir yere sahiptir.

Bitkiler Bitkiler Bitkiler

Çok çeşitli bitkileri yemek, mükemmel kalitede ve iyi miktarda vitamin ve mineral almanızı sağlamanın en kolay yoludur. Vitaminler ve mineraller, sağlığın ve canlılığın her yönünü destekledikleri için ruh halinin her yönünü destekleyecektir.

Hidrasyon ve Elektrolitler

Tüm beyin aktivitesi, su ve elektrolit gerektiren hücre sinyalleşmesine dayanır. Susuz kaldığımızda ve/veya elektrolit dengesizliğimiz olduğunda hücre sinyal iletimi bozulur. Bu, kafa karışıklığına, beyin sisine, zayıf hafızaya, uyuşukluğa ve ruh hali dengesizliklerine yol açabilir. Hidrasyon, metabolik yan ürünlerin vücuttan atılması için de gereklidir. Su, organik bitki çayları gibi sıvı alımı önemlidir.

Sağlıklı yağlar

Sağlıklı yağlar, hücre sinyalleşmesine yardımcı olan ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olan hormonlardaki temel bileşenlerdir. Bütün bunlar beyin fonksiyonu, ruh hali ve genel sağlık için gereklidir. Ruh halini düzelten yiyecekler arasında tohumlar, kabuklu yemişler, balık, zeytinyağı ve avokado bulunur.

Editör: Didem Bektaş