Saç ekimi günümüzde birçok kişinin yaptırmak istediği kişisel bakım işlemlerinden birisidir. Özellikle saçını genetik olarak erken yaşta kaybeden erkeklerde, ekim yaptırmak istemesi gayet normaldir.

Ekim işlemini kimler yaptırmalıdır?

1)    Genetik nedenlerden dolayı saçlarında seyrelme ya da dökülme görülen kişilere saç ekimi yapılabilir.

2)    Hormonal problemler nedeniyle saçlarında seyrelme ya da dökülme görülen kişilere saç ekimi yapılabilir.

3)    Stres nedeniyle saçlarında seyrelme ya da dökülme görülen kişilere saç ekimi yapılabilir.

4)    Çevresel faktörlerden dolayı saçlarında seyrelme ya da dökülme görülen kişilere saç ekimi yapılabilir.

5)    Kaza gibi durumlardan ötürü saçlarında seyrelme ya da dökülme görülen kişilere saç ekimi yapılabilir.

Ekim operasyonu yaptırılacak olan kişi için, ekim sırasında gerekli olan greft sayısının bulunması mutlaka gereklidir. Yani günlük hayatımızda köse olarak bilinen ve doğuştan hiç saçı olmayan kişilerin de saç ekimi yaptırması mümkündür!

Saç ekimi fiyatları günümüzde ilden ile ve doktordan doktora farklılık göstermektedir. Fiyatlar hakkında net bilgi almak isteyen müşterilerin, doktorlara danışmaları gereklidir.

Robotik Saç Ekimi Nedir?

Robotik saç ekimi, saç ektirmek isteyenlerin kullandığı yöntemlerden birisidir. Erkeklerin en büyük makyajı kadınların ise en önemli aksesuarı olan saçlar, dış görünüşümüz hakkında karşıya oldukça büyük bilgi vermektedir.

Yüz ifademizin zenginleştirilmesinde ve karakteristik bir özellik kazanmamızda saçların rolü oldukça büyüktür. Saç dökülmesi ya da saç kaybı yaşayan kişilerin en büyük problemlerinden birisi sürekli olarak bunu dert etmeleridir. Halk arasında kellik olarak bilinen bu problemin çözümü, günümüzde saç ektirmek ile geçmektedir. Ülkemizde her 30 erkekten yaklaşık olarak 20 tanesi kellik ve saç dökülmesi problemi yaşamaktadır. Yani bu her erkeğin başına gelebilecek bir durumdur. Kadınlarda ise bu durumun kellik derecesine gelmesi %27 olarak belirlenmiştir. Saç dökülmesinin nedenleri yukarıda yer alan başlıkta bulunmaktadır. Eğer bu nedenlerden ötürü saç dökülmesi çekiyorsanız, saç ekim işlemi yaptırarak buna son vermeniz mümkündür.

Saç ekim işlemlerinde 3 farklı yöntem oldukça fazla kullanılmaktadır. Bunlar Hiperbarik yöntem, robotik yöntem ve DHI saç ekleme olarak bilinmektedir.