Saç ekimi, saç dökülmesi ve saç dökülmesi yaşayan kişilerde saç seyrelmesi ve kellik sorununa doğal ve kalıcı bir çözümdür. Sağlıklı saç köklerinin, köklerin artık aktif olmadığı ve saç dökülmesinin meydana geldiği bölgelere mikrocerrahi teknikler kullanılarak ekilmesi işlemine saç ekimi denir. Saç ekimi, dökülen bölgeye hastanın kendi sağlıklı saçlarını ekler.

Saç Ekimi Nedir?

Saç ekimi kişiye özel planlanır ve uygulanır. Saç ekiminde genellikle kişinin ensesinde bulunan saç dökülmesine dirençli saç kökleri toplanır ve seyrelen veya tam saç dökülmesi olan bölgelerdeki açık gözeneklere nakledilir. Amaç; kafa bölgesine ekildiğinde fark edilmeyen, doğal bir şekilde kalıcı kıllı bir görünüm olmalıdır.

Saç Kökü Nedir?

Kişiler saç dökülmesi nedeniyle ciddi sorunlarla karşılaşabilirler ve bu sorunlardan kurtulmanın tek doğru ve kalıcı çözümü saç ekimidir.  

Saç Yapısı ve Saç Yapısı Çeşitleri Nedir?

Saç tipleri iki ana başlık altında toplanabilir. Bunlardan ilki saç dokusu ile ilgili ince ve kalın saç tipleridir. Diğer başlıklar ise saçın durumu ile ilgili yağlı, kuru, karma ve normal saç tipleridir. 

 

Saç ekimi kimlere uygundur?

 

Saç ekimi ameliyatı 19-20 yaş arası, çeşitli nedenlerle saç dökülmesi yaşayan, saç ekimini engelleyen herhangi bir fizyolojik durumu olmayan ve donör bölgede yeterli saç köküne sahip olan kadın ve erkeklere yapılır.

Fiziksel gelişim tamamlandıktan sonra, Saç ekimini engelleyen fizyolojik bir hastalığınız yoksa, Başın donör bölgesinde yeterli ve uygun saç kökleri varsa, Saç köklerinin ekileceği bölgede yeterli alan varsa saç ekimi için iyi bir adaysınız. Çeşitli rahatsızlıklar, yara izleri, yanık izleri ve cerrahi dikişler sonucu oluşabilecek lokalize kavitelere de başarıyla uygulanmaktadır. 

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

FUE yöntemi Saç folikülü ünitesi ekstraksiyonu" kelimesinin kısaltmasıdır. Foliküler ünitelerin kişiye özel mikrocerrahi aletler kullanılarak tek tek çıkarılması ve aynı gün içerisinde ense ve kulak üstlerinde herhangi bir kesi veya delinme olmadan ve düşmeden epilasyon bölgesine nakledilmesi yöntemidir.

Dış (androjenik olmayan) foliküller yoğundur. Hastanın tercihine göre lokal anestezi veya sedasyon (ağrısız) altında yapılabilir. Günümüzde FUE yöntemi yenilikçi ve modern yaklaşımı ile çok çeşitli stillere uygulanabilmektedir. İki yöntem kullanılır: safir pimler ve DHI pimleri. Bunlar tohumlama yöntemleridir.

Her iki durumda da kök toplama yöntemine FUE denir. Yani FUE başlı başına bir saç ekimi yöntemi değil, bir kök çıkarma yöntemidir. FUE yönteminde donör bölgeden mikromotor kullanılarak kökler tek tek alınır.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Uygulamada ense bölgesinden saç kökleri alınır ve istenilen saç dökülmesi bölgesine nakledilir. Alınan bu saç köklerine greft adı verilir. Nadir durumlarda, bir kişinin boynunda veya şakaklarında yeterince sağlıklı saç olmayabilir. Bu gibi durumlarda kişinin kol veya göğüs duvarı gibi saç içeren diğer bölgelerinden saç kökleri alınabilir. Saç dökülmesinin derecesine bağlı olarak uygulama birkaç saat sürebilir. Epilasyon alanı çok geniş ise tedavinin tamamlanması için birden fazla seans gerekebilir. 

Saç Ekiminin Avantajları Nelerdir?

Saç ekimi kişinin dış görünüşünü ve sosyal hayatının gidişatını etkileyen bir faktör olduğu için faydalıdır. Bu; İmplanterin yeni görünümüne yön ve güven verir. Bir yıllık süre bittikten sonra saçlar uzamaya devam eder, iyileşen saç derisi köklerini gererek doğal bir görünüm kazandırır. Saç ekimi sayesinde saçlar kalıcı olarak ve ömür boyu kullanılır. Donör bölgesinde yeterli saça sahip olan herkes bunu yapabilir.

Hangi aylar saç ekimi için uygundur?

Saç ekimi için belirli bir mevsim yoktur. Ancak ekimden sonra kafa derisinin iyi durumda kalması için güneş ışığına ve tere maruz kalmamak gerekir. Bu nedenle mevsimlerin değişmesi nedeniyle genellikle ilkbahar ve sonbahar ayları tercih edilmektedir. Saç ekimi yaptırmak isteyenler, hazır olduklarında bunu yapabilirler.

Saç ekimi için yaş sınırı nedir?

20 ile 65 yaş arasındaki herkes saç ektirme operasyonu yaptırabilir. Saç ektirme ameliyatlarında yaş sınırı yoktur. Saç dökülmesi genetik olarak erken yaşlarda başlayıp ileri yaşlara kadar devam edebilir. Saç dökülmesi yaşayanlar ne kadar erken önlem alırlarsa tedavi o kadar olumlu sonuç verir.

Saç ekimi ne kadar sürer?

Saç ekimi 3-5 saat sürer. İşlem sonrası kişi bu işlemin profesyonel ve sosyal bir ortamda bilinmesini istemiyorsa yaklaşık 15 günlük bir süreye ihtiyaç vardır. Ekim için iki yöntem uygundur: FUT veya FUE. Bu yöntemlerle işlem FUT yöntemiyle 3-4 saat, FUE yöntemiyle ekim yerine göre 6-12 saat sürebilmektedir. Yine bölgenin genişliği, saçın yoğunluğu ve donör alanın yoğunluğu aşılama seansını ve süresini belirler. 

Saç ekimi sonucu ne zaman görülür?

Saç ekiminde 2 ila 6 ay arasında masajla kan dolaşımının iyileştirilmesi, ekim sonrası yeni saç çıkmasına olumlu etki yapar ve donör bölgenin iyileşmesini hızlandırır. Saçın nereye ekildiğine bağlı olarak saçlar farklı uzar. Öne ekim, tepeye ekime göre daha hızlı sonuç verir. Yapılan çalışmalarda çeşitli alanlar gözlemlenir ve zayıf perfüze edilen alanın nihai kalınlığa ulaşması 24 ay sürmesine rağmen, nakledilen köklerin hayatta kalma süresi ve kalınlığında ve Saç Ekimi Fiyatları farklılıklar vardır.  

 

Saç ekimi öncesi nasıl bir cilt bakımı yapılması gerekir?

Ameliyatın güvenli olduğundan emin olmak için gerekli testler yapıldıktan sonra planlanacak alan, kullanılacak saç ekimi tekniği, incelenecek greft sayısı gibi parametreler değerlendirilir. Tedaviden önce özel bir bakım gerekmez. Ameliyat sonrası takvim doktorun talimatlarını takip eder.

Saç Ekimi Sonrası Saç Nasıl Yıkanır?

Tedaviden sonra köpük ve şampuan içeren özel bir yüz yıkama seti ile 10 gün boyunca yıkayın.  İkinci gün saçınızı yıkamaya başlayın. Temizleme işlemi sırasında ekim yüzeyinin darbe ve sürtünmeden korunması önemlidir. Tek kişi tarafından yapılabilen bir yıkama işlemidir, ancak bir kişi tarafından kolayca yapılabilir. 

Saç Ekimi Fiyatları

Tüm saç ekimi ameliyatlarında ortalama bir saç ekimi fiyatları veya aynı fiyatı bulamazsınız. Saç ekimi fiyatları belirlemek için saç ekimi muayenesi gereklidir. Muayeneden sonra yapılacak ameliyatın tipine karar verilecek ve saç ekiminin net fiyatı belirlenecektir.

https://www.smilehairclinic.com/sac-ekimi/ bilgi için hemen tıklayın.