Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 21 gün hak mahrumiyeti cezası alan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, karara fazla şaşırmadı...

Geçtiğimiz sezon başlayan Trabzonspor ile Yıldırım Demirören Federasyonu arasındaki gerginlik hız kaybetmeden devam ediyor.
Bordo-Mavililer'in başkanı Sadri Şener, hatırlanacağı gibi geçen dönemin özellikle son periyodunda Demirören yönetimine sert tavır almış, şike sürecindeki kararlarını eleştirmişti. Bu süreçteki adımlarla ilgili olarak, "Mevcut federasyon adeta şike ve teşviki serbest bırakan adımlar attı. Kişiler ile kurumları ayırmanın başka bir mantığı olamaz. Demirören ve ekibinin artık Türk Futbolu'na faydası dokunamaz" demişti.
 
Ardından ligin bitimine kadar devam eden gerilim yeni sezonda da maçlardan önce başladı. Kardemir Karabükspor ile oynanacak ligin ilk maçının yerinin değiştirilmesini isteyen Trabzonspor'a federasyondan olumsuz yanıt geldi. Yine hatırlanacağı gibi ışıklandırmanın yetersiz olacağını ve maç yerinin değiştirilmesini isteyen Bordo-Mavililer'in bu karara tepkisi sert oldu.
 
Sonuçta da Başkan Sadri Şener, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na verildi ve 21 gün hak mahrumiyeti cezası aldı. Başkan Şener'in ilk tepkilerine TRT SPOR ulaştı. PFDK'nın cezasının kendisi için pek sürpriz olmadığını belirten Şener'in yakın çevresine şu ifadeleri kullandığı ortaya çıktı: Bu ceza aslında çok önemli değil. Çünkü doğru değil. Federasyon kulüpler için varolduğunu, onlara hizmet için görevde olduğunu unutmuş durumda. Ben kendim için Karabük maçı başka statta oynansın demedim. İki takımın sporcularının sağlığı ve mantıklı olanı bildiğimiz için bunu istedik. Ancak beklediğimiz gibi yine 'olmaz' dediler. Dert değil, biz doğru bildiklerimizi söylemeye her platformda devam edeceğiz.

Editör: TE Bilişim