Yeni koronavirüs varyantları hakkında bilgilendirme yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama ve kapanma gibi tedbirler konusunda net konuştu.

Eris varyantı dünyada yayılmaya devam ederken, Türkiye'de de ilk vakalar tespit edilmişti. Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu'nun vefatıyla ilişkilendirilen COVID-19 varyantı hakkında ortalıkta dolaşan iddialara açıklık getiren isim Bakan Koca oldu.

Yeni koronavirüs varyantı ile ilgili söylentiler için, 'Asla gerçekçi ve gerekli olmayan, bilimsellikten uzak tedbirlerin uygulanması ve aşı kampanyalarının başlatılmasına yönelik propagandalar' yorumunda bulunan Koca, ileride ülkemizi yakından ilgilendiren konulara da açıklık getirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 ile mücadelede üzerimize düşen tedbirleri uyguladığımızı ve aşılarımızı yaptırarak milletçe bir uyum gösterdiğimizi ifade etti.

Bakan Koca, Türkiye'nin aklındaki o sorulara şöyle yanıt verdi: "Toplu bir aşı kampanyası ya da kapanma benzeri tedbirler asla uygulanmayacak."

Depolama Hizmetleri Depolama Hizmetleri

Koronavirüs varyantları ile griple mücadele eder gibi edeceğimizi, ileride kapanma gibi tedbirlerin olmayacağını, küresel yaptırımlara boyun eğmeyeceğimizi ve aşı kampanyaları baskısına tabi olmayacağımızı dile getirdi.

Hayatını kaybeden Başhekim Mahmutoğlu'nun farklı bir sebepten vefat ettiğini, Covid-19 olmadığını da sözlerine ekleyen Koca, "Türkiye halkı aşı, kapanma gibi konularda müsterih olsun" dedi.

Editör: Didem Bektaş