Ağlamak, ağlamamaktan daha faydalı. Gözyaşı dökerek rahatlar ve kendimizi daha iyi hissederiz. Ağlayarak vücudumuza birçok farklı şekilde yarar sağlarız. Hızlı uykuya dalmaya katkısı vardır. Şimdi madde madde ağlamak neden yararlı imiş görelim...

Ağlamanın Faydaları

Görüşünüzü Geliştirir

Gün içinde susuz kaldığımızda gözlerimiz de susuz kalıyor ve görüş netliğimiz bozulabiliyor. Ağladığımızda gözlerimiz nemlenerek su ihtiyacına kavuşur. Bu da odaklanmayı ve görme yeteneğini artırır. Gözlerimizi tahriş eden dış etkenlere karşı gözyaşı iyi bir koruyucudur.

Burnunuzu Temizler

Gözyaşı kanalları burnun iç kısmıyla bağlantılı olduğundan, ağladığımızda burnumuz akar. Ağlamak, burundaki tahriş edici maddeleri temizler.

Bebeklerin Uyumasına Yardımcıdır

Bebeklerde ağlama; ağız, burun ve akciğerlerdeki fazla sıvının temizlenmesine destek olur. Akciğerlerinin dünyaya uyum sağlamasına yardımcıdır. Bebekler ağladıkça uyku süreleri de artar.

İyileştirir

Duygusal olarak ağlama eylemi bizi iyileştiriyor. Stresliyken, mutsuz, korkmuş ya da mutluyken ağlarız. Ağlamak, duygusal dengemizi bulmamızı sağlar. Gözyaşlarının stres hormonları ve toksinleri içerdiği söyleniyor.

İyi Uyursunuz

Ağladıktan sonra uykuya kolay bir şekilde dalabilir ve iyi uyursunuz. Daha az stresli hissedeceğimiz için kilo alma riskimiz azalır. Kan basıncımız ve stres seviyemiz düşer.

Ağrıları Azaltır

Ağlamak kendi kendine yatıştırıcı olmasının yanı sıra, duygusal gözyaşları endorfin ve oksitosin salgılanmasına yardımcı olur. Duygusal ve fiziksel acıyı hafifletir. Ağrıları azalttığı bilinir.