Fiyat artışı sebebiyle pek çok kişi kanola yağını tercih etmeye başladı. Fiyatı daha uygun olan kanola yağının faydalı mı, zararlı mı olduğu merak ediliyor. Kanola yağı, zeytinyağı ile benzer bileşenlere sahip. Dünyanın pek çok bölgesinde tüketiliyor.

Kanada'da geliştirilen ve dünyaya tanıtılan bu yağ, 1950'lerden itibaren marketlerde yer almaya başlamıştır. Doğal bakım ürünlerinde ve yemeklerde kullanılmaktadır.

Kanola Yağı Nerelerde Kullanılır?

Isıya daha dayanıklı olan bu yağ, kızartmalarda tercih edilmektedir. Soğuk salata soslarında, fırında, kavurmada ve kızartmada daha çok önerilmektedir.

Kanola Yağının Faydaları

Erosik asit oranı düşürüldüğünden insan sağlığına zararı yok denecek kadar azdır. Doymuş yağ oranı düşüktür. %7 oranındadır. Omega-3 yağ asitlerini içerir. İnsülin direncini dengeler, glikoz toleransını artırır. Vücudun şeker dengesini ayarlar.

Kanola Yağının Zararları

Kanola yağındaki en büyük tehlike, üretiminde doğal yapısının bozulmasıdır. Kalp hasarlarına yol açabilen kanola yağı, rahatsızlık yaşayan kişiler tarafından tüketilmemelidir. Veya uzman önerisiyle tüketilmelidir. Kansızlık, kabızlık, halsizlik, bağışıklık sisteminin zayıflaması gibi sonuçlar doğurabilmektedir.