Gürcistan Çalışma, Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanı Davit Sergeenko, Gürcistan'da 21 insanın hayatını H1N1 domuz gribinden dolayı kaybettiğini açıkladı. Ülke vatandaşlarının son dönemde dikkatli olması çağrısında bulunan Bakan Sergeenko, ülkede domuz çiftliklerinde dikkatli olmanın gerektiğinden ve ülke vatandaşlarının salgın hastalık yaşayan vatandaşlarla tokalaşmaması ve çok fazla temas kurmaması önerisinde bulundu. Ülkede, domuz gribi henüz 21 insanın ölmesine sebep olurken, ilerleyen günlerde sayının alınan önlemlere rağmen çok fazl artış gösterebilecek olduğundan endişe ediliyor.

Vatandaşlara ücretsiz domuz gribi aşısı

Gürcistan Çalışma, Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanı Davit Sergeenko, ülke vatandaşlarına ücretsiz olarak domuz gribi aşısı dağıtılacak olduğunu ve binlerce insanın domuz gribi aşısı olabilecek olduğunu açıkladı. Domuz gribi aşısı olan Gürcistan vatandaşı kişi sayısının bugüne kadar 750'yi geçtiği açıklandı.

Ülkede domuz gribinin neden dolayı başladığı hakkında tahminler var ve ülkede bazı sağlık için yeni adımlar atılması gerektiği belirtiliyor. Ülkenin domuz gribi salgınından kurtulmak için çiftliklerde ilaçlama çalışmalarına son dönemde ağırlık vermesi ve vatandaşların el ve vücut temizliklerine, gıda temizliğine dikkat etmesi öneriliyor.