Fenerbahçe’nin UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Olympique Lyon’u saf dışı bırakarak lig aşamasına yükselmesi, Türk futbolu adına uzun süredir beklenen bir tabloyu ortaya çıkardı. Sarı-lacivertliler ile Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’yi birlikte temsil edecek.
Play-off turunun ilk maçında Lyon ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, deplasmanda oynanan rövanş karşılaşmasını 2-1 kazanarak UEFA Şampiyonlar Ligi lig aşamasına katılma hakkı elde etti.
Geçtiğimiz sezon Trendyol Süper Lig’i şampiyon tamamlayan ve doğrudan Devler Ligi bileti alan Galatasaray’ın ardından Fenerbahçe de organizasyona dahil oldu.
18 SEZON SONRA BİR İLK YAŞANACAK
Fenerbahçe’nin aldığı sonuçla birlikte Türk futbolunun Şampiyonlar Ligi’nde iki takımla temsil edilme özlemi sona erdi.
Türkiye, en son 2007-2008 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde aynı anda iki temsilciyle mücadele etmişti. O sezon Fenerbahçe ve Beşiktaş, turnuvanın o dönemki grup aşamasında yer almıştı.
Aradan geçen 18 sezonun ardından Türk futbolu yeniden iki takımla Avrupa’nın en önemli kulüp organizasyonlarından birinde boy gösterecek.
GALATASARAY VE FENERBAHÇE LİG AŞAMASINDA
UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 36 takımlı lig aşamasında Türkiye’yi Galatasaray ve Fenerbahçe temsil edecek.
Galatasaray, lig şampiyonluğu sonrasında turnuvaya katılım hakkı kazanırken Fenerbahçe ise eleme ve play-off sürecinin ardından adını lig aşamasına yazdırdı.
İki takımın aynı anda Şampiyonlar Ligi’nde yer alacak olması, Türk futbolunun Avrupa arenasındaki temsili açısından da dikkat çeken bir gelişme oldu.
TÜRK TAKIMLARI 6. KEZ İKİ TEMSİLCİYLE YER ALACAK
Türk kulüpleri, Şampiyonlar Ligi tarihinde toplamda 6. kez aynı sezonda iki takımla mücadele edecek.
1997-1998, 2000-2001 ve 2003-2004 sezonlarında Galatasaray ile Beşiktaş Türkiye’yi temsil ederken, 2001-2002 sezonunda Galatasaray ve Fenerbahçe turnuvada yer aldı.
2007-2008 sezonunda ise Fenerbahçe ile Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmişti.
Yeni sezonda Galatasaray ve Fenerbahçe’nin lig aşamasında yer almasıyla Türk futbolu, uzun bir aranın ardından Devler Ligi’nde yeniden iki temsilciyle sahne alacak.




