Bir önceki yazımda küçük dokunuşlardan bahsetmiştim. Transfer işini omuriliğini koruyarak yapmanın daha faydalı  olacağını ifade etmiştim. Evet Trabzonspor’da hedef transfer. İnceleyip sık dokuyor. Bugüne kadar 5 transfer yaptı 5 tane daha yapacak. Yanılmıyorsam 5 futbolcusuyla da yollarını ayıracak. Bu futbolculardan üçü stoperleri olacak. Teklif geldiği taktirde gönderecek. Mendoza ve Burke transferlerini de yaparak ofansını diri tutmaya çalışacak. Her iki oyuncu için çok iyi olduklarını söyleyebilirim.

Hele ki geçen sezon yaşadığı sakatlıkları göz önüne alacak olursak ve ligin 21 takımla oynanacağını düşünürsek doğru hamleler olacaklarını söyleyebilirim ancak son günlerde gündeme gelen SOSA, Shörlot, Uğurcan ve Abdulkadir Ömür’ün gidişlerinin doğru olacağı düşüncesine katılmıyorum.

Bana göre bir takımın en büyük transferi iskeletini koruyabilmesidir. Uğurcan gidebilir, ona lafım yok çünkü arkası var ama diğer isimlerin yok.

Ya gelenler hemen oturmazsa ne olacak? “Evet,  Trabzonspor’un eksik bölgelerine takviye yapabilmesi için paraya ihtiyacı var, bunu biliyoruz ve bir satışa onay veriyoruz ama dengeyi kaybetmesini de istemiyoruz.” diye benimde fikirlerine katıldığım çok sayıda mesajlar alıyorum.

Düşünecek olursak Uğurcan bir kayıp sayılmaz ama diğerleri sayılır. Hele ki gol makinesi Shörlot’un gitmesi bana göre karanlığa göz kırpmak gibi olur.  Lige kapalı soru işaretleriyle başlamak hocanın da, yönetimin de ipini çekebilir.  Böyle bir risk alınmaz. Şu anda daha sonraki sezonu düşünmemek lazım. Trabzonspor’un önceliği şampiyonluktur. İhtiyacı olan kavram budur. Bu nedenle Shörlot gibi skorer oyuncusuna ihtiyacı var.  İpi göğüslemeye bu kadar yaklaşmışken bu riski almamalı.

Savunmaya gelince, önceki sezon neler yaşadığını hep birlikte gördük. Bunu söylerken de orta saha gerçeğini atlamamak lazım. Gelene yol veren bir orta saha varken savunmaya çok yüklenmek doğru olmaz. Tabi bu demek değildir ki Trabzonspor’un çok iyi bir savunması var. Hayır, yok. Kötü hem de çok kötü. Kolay adam kaçırın, pozisyon alamayan, şut çekene izin veren bir savunması var. Şayet bu sezon kalesi iyi olmasaydı yediğinden çok daha fazlasını yiyebilirdi. Tam da bu nedenle sakatlık geçmişi olmayan kaliteli isimlerle çabuk anlaşmalı çünkü lig başlıyor. Yorucu bir serüvene girilirkn ve daha fazla geç olmadan hareket etmesi faydalı olacaktır. Bu arada savunma değişecekse yeni isimlerin birbirleriyle kaynaşmasının zaman alacağını da unutmak lazım fakat bu demek değildir ki acele ederken sakatlık geçmişi parlak olan isimler de alınsın. Hayır, alınmazsın. Bir sıkıntıdan kurtulurken diğeri gelmesin. Trabzonspor böyle bir riski almamalı

Sonuç olarak  bordo mavililer iskeletini koruyup ihtiyaç duyduğu noktalara doğru takviyeleri yapması halinde şampiyonluğun en güçlü adayı olur. Bu benim düşüncem.