Samsung Galaxy A54 5G özellikleri netleşmeye başladı. Geekbench sitesinde görüntülenen akıllı telefonun önemli detayları ortaya çıktı.

Samsung'un orta sınıf Galaxy A serisi, dünyanın en çok satan akıllı telefonlarından biri oldu. Galaxy A52 veya mevcut nesil Galaxy A53 5G bunlara örnek verilebilir. Güney Koreli teknoloji devi dünyada en çok satan akıllı telefon modellerinde devleşti. Şimdi de sırada Galaxy A54 5G modeli var.

Samsung Galaxy A54 5G özellikleri ve tasarımına dair önemli ipuçları internete sızdı. Geekbench'te ortaya çıkan cihazın performansı oldukça iddialı olacak. Cihaz, SM-A546B model numarasıyla Geekbench'te görüldü. Bu listede, 4 + 4 konfigürasyona sahip sekiz çekirdekli bir işlemcinin varlığından söz ediliyor.

Sekiz çekirdekten dördü 2,40 GHz hızında çalışır ve performans çekirdeği olmalıdır. 2.0 GHz hızında çalışan kalan dört çekirdek, verimlilik çekirdekleri gibi görünüyor. Mali G68 GPU'nun varlığı da listede ortaya çıkıyor. Bunlardan yola çıkarak Exynos 1380 işlemcinin Samsung Galaxy A54 5G'ye güç vereceği görülüyor.

Listede cihazın bir de 6GB RAM modelinin olduğu görüldü. 6GB ve 8GB RAM seçenekleriyle satışa sunulması beklenen orta sınıf telefon, Android 13 işletim sistemiyle kutusundan çıkacak ve Samsung'un OneUI ara yüzünde çalışacak.

Benchmark sonuçlarına geçilirse akıllı telefon, Geekbench 5'in tek çekirdek testinde 776 puan, çok çekirdekli testinde ise 2599 puan almayı başardı. Samsung Galaxy A54 5G hakkındaki haberler, akıllı telefonun 50MP birincil kameranın yanı sıra 5100mAh pil ve 25W hızlı şarj özelliğine sahip olacağını belirtiyor.

Editör: Didem Bektaş