Samsung Galaxy S23 Ultra modeline dair çok önemli bilgiler geldi. Samsung’un yeni serisindeki amiral gemisi işlemcisinden yana yüzleri güldürecek.

GALAXY S23 ULTRA İŞLEMCİSİ

Samsung Galaxy S23 Ultra, Avrupa ülkelerinde Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisiyle giriş yapacak. İşlemcinin test sonuçları Geekbench'te yayınlandı. Müthiş bir hıza sahip olan bu işlemcinin sunacağı performans da değerlendirildi.

Samsung'un amiral gemisi Galaxy S serisi akıllı telefonlarını iki yonga seti varyantında piyasaya sürdüğü biliniyor. Qualcomm yonga seti varyantı genellikle ABD gibi pazarlara giderken, daha düşük Samsung Exynos yonga seti varyantları tipik olarak Avrupa pazarlarında satılmaktadır.

Ancak görünen o ki Samsung, yakın zamanda piyasaya sürülen Snapdragon 8 Gen 2 yonga setini bu yıl Avrupa pazarlarına getiriyor. Üstelik yüksek frekans versiyonu ile Avrupa'ya pazarlanacağı iddia edildi.

Ice Universe tarafından yayınlanan bilgilere göre, yakında çıkacak olan Samsung Galaxy S23 Ultra'nın 1.504 tek çekirdek puanı ve 4.580 çok çekirdek puanı aldığı bildiriliyor. Tabii bu Android 13 çalıştırırken oluyor. Test edilen model 8GB RAM kullanıyordu.

Diğer Snapdragon 8 Gen 2 yongalarından temel farkı, Cortex-X3 tabanlı Kryo Prime çekirdeğinin normal 3,2 GHz yerine 3,36 GHz hızında çalışmasıdır. Sekiz çekirdekli çipteki diğer yedi çekirdek normal frekanslarda çalışıyor. Ice Universe bu tweet'i paylaştığından beri, Samsung, görünüşe göre S23 Ultra ile Geekbench'te bir kez daha denedi, bu sefer 1530 puan alarak tek çekirdekli performansını biraz geliştirmeyi başardı ve çok çekirdekli performansta önemli bir sıçrama başardı.

Editör: Didem Bektaş