Samsung Galaxy Z Fold 5 görselleri sızdırıldı: Piyasaya çıkış tarihi yaklaşan katlanabilir akıllı telefona bir göz atın…

Samsung'un yaklaşan Galaxy Z Fold 5'i piyasaya sürmesi, katlanabilir akıllı telefon pazarını alt üst etti. OnLeaks ve SmartPrix, cihazın nasıl görüneceğine dair ilk render görüntülerini sızdırdı. Görüntüler, Galaxy Z Fold 5'in önemli tasarım değişikliklerinden geçmemiş olabileceğini öne sürse de, hala dört gözle beklenebilecek kayda değer iyileştirmeler var.

Samsung Galaxy Z Fold 5 Böyle Görünecek!

Samsung Galaxy Z Fold 5'in arkasında, üç kamera sensörü için yükseltilmiş bir kamera çıkıntısı bulunur. LED Flaş artık alt kısım yerine yan tarafa yerleştirildi ve tasarıma daha temiz bir görünüm kazandırıldı. Çerçeve, cihazın şıklığına katkıda bulunan kenarlarda hafifçe kavislidir. Telefonun en-boy oranı, genişliğinden biraz daha uzun olan neredeyse kare bir iç ekrana götüren uzun ve dar bir dış ekranla neredeyse aynı kalıyor.

Önemli bir gelişme, cihazın kapalıyken kalınlığının azalmasıdır. Samsung Galaxy Z Fold 5 kapalıyken 154,9 x 67,1 x 13,5 mm ölçülerinde olacak ve “damlacık” tasarımı kullanan yeni menteşe sayesinde önceki modellerden önemli ölçüde daha ince olacak. Bu yeni menteşe tasarımı, cihaz kapatıldığında artık boşluk olmayacağı anlamına gelir ve bu da muhtemelen kullanıcılar için daha sorunsuz ve sorunsuz bir deneyim sağlar.

Önemli tasarım değişiklikleri olmamasına rağmen, yeni "damlacık" menteşe, daha kompakt, daha ince bir cihaza izin verecek ve önceki modellerin başına bela olan rezil kırışma sorununa nihayet bir çözüm sunabilecek dikkate değer bir eklemedir.

Samsung Galaxy Z Fold 5 özellikleri de sızdırıldı:

Yakın zamanda yapılan bir sızıntıya göre Samsung Galaxy Z Fold 5, her ikisi de 120 Hz yenileme hızına sahip ve önceki nesle göre daha parlak olan 7,6 inç AMOLED birincil ekrana ve 6,2 inç AMOLED harici ekrana sahip olacak.

Bir ekran altı özçekim kamerası, 12 GB RAM ve 1 TB'a kadar depolama alanına sahip bir Snapdragon 8 Gen 2 işlemci ve 50MP, 12MP ve 10MP sensörlü üçlü kamera kurulumuna sahip olacak. Diğer geliştirmeler arasında Gorilla Glass Victus 2, IPX8 su geçirmezlik, S Pen desteği, geliştirilmiş hoparlörler ve One UI 5.1.1 ile Android 13 işletim sistemi yer alıyor.

Samsung'un Ağustos ayında Galaxy Z Fold 5 ve Flip 5'i tanıtması bekleniyor, ancak son raporlara göre cihazlar beklenenden daha erken piyasaya sürülebilir. Katlanabilir pazar sürekli gelişiyor ve Samsung'un yeni sürümleri kesinlikle heyecan verici eklemeler olacak.