Samsung, CES 2023 etkinliğinde Quantum Dot OLED TV'lerini tanıttı. İşte, yeni nesil Quantum Dot OLED Televizyon modelleri ve özellikleri...

Geçen yıl Samsung, Samsung S95B QD-OLED'i tanıttı. Önde gelen iki televizyon üreticisi olan LG ve Sony ile kıyasıya rekabet eden harika bir üründü. 65 inç ve 55 inç ekran boyutu sunuldu. Quantum-Dot (QD) OLED ekran yepyeni bir teknolojidir ve Samsung'un ilk nesil QD-OLED TV'leri yalnızca 55 inç ve 65 inç boyutlarında geldi. Bu yeni bir teknoloji olduğu için diğer ekran boyutları kullanıma sunulmadı. Ancak marka şimdi de 77 inçlik QD-OLED TV'sini duyurdu.

77 inçlik yeni Samsung QD OLED TV görücüye çıktı. QD-OLED ekran, algılanan parlaklık ve renk parlaklığı açısından geleneksel OLED'e göre dikkate değer bir gelişme sunuyordu. Bununla birlikte, Samsung, yazılım sorunlarını çözdü ve bir dizi ürün yazılımı yükseltmesi ve düzeltmesi sağladı. Şirket kısa bir süre önce teknolojiyi daha büyük bir ekranda kullanan 77 inç OD-OLED TV olan Samsung S95C'yi piyasaya sürdü.

Görünüşe göre her yıl daha fazla kişi daha büyük TV'lere geçmek istiyor. Kullanıcılarına benzersiz ve sürükleyici bir deneyim sunmak için Samsung, üstün Quantum Dot OLED panelini 77 inçlik daha büyük bir ekranla birleştirdi. Görünüşe göre S95C, S95B'den bile daha parlak olacak; ayrıca, yeni panel daha iyi genel dayanıklılığa sahip olacak ve daha az güç tüketecektir.

Ayrıca şirket, bir OLED TV'de ilk kez "Samsung OLED'lerin, ideal OLED oyun deneyimi için AMD'nin FreeSync Premium Pro sertifikasıyla geldiğini" belirtiyor.

Ses cephesinde, 4.2.2 kanallı, 70 watt'lık Dolby Atmos hoparlör sistemine sahip. Samsung, Tizen işletim sisteminde Microsoft'un Xbox bulut oyun yazılımına sahip olma avantajına da sahip.

Editör: Didem Bektaş