Akıllı cep telefonları günlük hayatımızın vazgeçilmezi haline geldi. Günümüzün çoğunu akıllı cep telefonlarımızda ki uygulamaları kullanarak geçiriyoruz. Tabi ki bu kadar çok oynadığımız telefonlarımız ister istemez bizlere sorun çıkarıyor. Bu sorunlardan bir tanesi de ısınma problemi. Samsung telefonlara ısınma problemi neden olur, samsun cep telefonu ısınma sorunu ve çözümü.

SAMSUNG CEP TELEFONLARI NEDEN ISINIR?

Cep telefonlarında ısınma sorunu daha çok uzun kullanımlardan dolayı meydana geliyor. Tabi ki başka sebeplerden dolayı da cihazımız ısınabilir. İsterseniz cep telefonu neden ısınır? Bir bakalım.

Telefonunuz şu sebeplerden ısınabilir

1. Uzun süreli veya telefonunuza ağır gelen oyun oynamak.

2 Video izlemek.

3. Uzun süreli video kaydı yapmak.

4. Cep telefonunuzun ekranı uzun süreli açık kaldığında.

5. Akıllı cihazınız metal gövde içeriyorsa sıcak hissettirebilir.

6. Akıllı cihazınız uzun kullanımlar da ısınabilir, bu ortam sıcaklığına göre de farklılık gösterebilir.

Cihazınızın ısınmasının çözümü

1. Cihazınızıısıyı yayabildiğinden emin olun.

Şarj olurken telefonunuzu kullanmayın.

Cihazınızı, yastık veya battaniye gibi ısıyı iyi dağıtmayan malzemelerin altına koymayın.

Isıyı dağıtmayan koruyucu kılıflar kullanmayın. Cihazınız ısınırsa kılıfınızı çıkarın.

2. Kullanılmayan arka plan uygulamalarını kapatın

Arka plan uygulamalarını kapatmak cihazınızın fazla ısınmasını önleyebilir. Sanal gezinti çubuğu kullanıyorsanız, son görevler tuşuna  dokunun ve daha sonra arka plan uygulamalarını kapatmak için  öğesine dokunun. Cihazınızda ön gezinti tuşu varsa, son görevleri görüntülemek için parmağınızı gezinti tuşunun üstünde yatay olarak kaydırın ve daha sonra arka plan uygulamalarını kapatmak için  öğesine dokunun.

3. Sistemi güncelleyin

Sistem güncellemeleri, güç tüketimini ve sistem kararlılığını optimize etmek, bilinen uyumluluk sorunlarını çözmek ve kullanıcı deneyimini geliştirmek için düzenli olarak yayınlanmaktadır. Yazılımınızın son sürüme güncellenmiş olduğundan emin olun.

4. Şu anda kullanılmayan özellikleri devre dışı bırakın

Oyun oynarken, video izlerken ve Wi-Fi, GPS konumlandırma veya Bluetooth gibi özellikleri uzun süre açık bıraktığınızda cihazınızın hızla ısınması normaldir. Şu anda kullanılmayan özellikleri devre dışı bırakmanız tavsiye edilir.