İş insanı Sadettin Saran ile spiker Ela Rümeysa Cebeci’nin yargılandığı davada ikinci duruşmayla birlikte karar çıktı.

Mahkeme, “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama” suçlaması yöneltilen iki sanık hakkında beraat kararı verdi.

SAVCILIK CEZA TALEP ETTİ

Duruşma savcısı mütalaasında Sadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci’nin “uyuşturucu madde temin etmek” suçundan 10 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılmasını istedi.

Savcılığın talebinin ardından sanık ve avukatların son savunmaları alındı.

CEBECİ: SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM

Ela Rümeysa Cebeci mahkemede yaptığı savunmada hakkındaki suçlamaları reddetti.

Cebeci, uyuşturucu madde kullanmadığını veya temin etmediğini belirterek beraatini talep etti.

Savcının hapis talebi üzerine yeniden söz alan Cebeci:

“Hangi delile dayanarak anlamış değilim, suçlamaları kabul etmiyorum, beraatimi talep ederim” ifadelerini kullandı.

Sadettin Saran Ve Ela Rumeysa 20395293 1730 1 M

SARAN İLE İLİŞKİSİNİ ANLATTI

Cebeci, Sadettin Saran ile uzun yıllardır tanıştıklarını ve ilişkilerinin bir dönem sevgililik, daha sonra dostluk şeklinde devam ettiğini ifade etti.

WhatsApp yazışmalarının da bu ilişkinin bir parçası olduğunu ve mizahi ifadeler içerdiğini savundu.

SUÇUN UNSURLARI OLUŞMADI

Mahkeme heyeti, dosyadaki delilleri ve tarafların savunmalarını değerlendirdikten sonra kararını açıkladı.

Heyet, isnat edilen suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle Sadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci’nin ayrı ayrı beraatine karar verdi.

Kundakçı Ailesi Beraat Kararını İstinafa Taşıyor
Kundakçı Ailesi Beraat Kararını İstinafa Taşıyor
İçeriği Görüntüle

Böylece savcılığın hapis cezası talebine rağmen dava iki sanık açısından beraatle sonuçlandı.