Trabzonspor’da 1978-1979 sezonunda kalesini 1,112 dakika gole kapatan Şenol Güneş kırılması zor bir rekora imza atmış ve 12 maç gol yememişti.

TFF bal liginde mücadele eden A.Sebat Gençlik'in kalecisi Onur Bilgin 14 maçtır kalesini rakip forvetlere kapattı 1260 dakikadır kalesinde gol görmeyen Onur, Şenol Güneşin elinde bulunan  1112 dakikalık rekoru geçti. Onur Sebat gençlikten önce Orduspor,KayseriErciyes,PTT  ve Yomraspor  formaları giymiş ve Süper Lig’de mücadele etmişti. Onur Bilgin rekorla ilgili olarak şunları söyledi:
“Bu durum günler ve haftalar geçtikçe gündemde yayıldı. Rekora doğru koştuk. Allah nasip etti, böyle bir rekor elde ettik. Tabii ki Şenol Güneş gibi efsane bir isimle birlikte beni ayrıca bir mutlu ediyor.”

“Onunla aynı safta bulunmam beni ayrı gururlandırıyor. Şenol hocamız milli takımlar düzeyinde oynamış. Ben onun seviyesine bile çıkamam. Gerçekten çok değerli bir teknik direktör. Şenol Güneş gibi dünya çabında bir ismin rekırunu kırmak bana ayrı mutluluk verdi.Pazar günü son maçımız olan Bayburt Özel idarespor karşısında kelemi rakip forvetlere kapatım 1260 dakikalık gol yememe rekorumu 1350,dakikaya arkadaşlarımın vesilesi ile çıkartacağım.Şenol hocama  buradan sevgi ve saygılarımı iletiyorum.”

“Mutluyum, sevinçliyim. Bu tek başına olan bir şey değil. Bütün takım arkadaşlarımla olan bir şey. Birlik, beraberlik ruhundan da geçiyor. Hocalarımızın, özellikle kaleci antrenörümüz Ahmet Başkır'ın  olgun çalışmalarıyla iyi form yakaladığım için böyle bir rekor elde etmiş oldum.”
“Takımdaki defans oyuncularımızın da emeklerine sağlık. Bu bir ekip oyunu. Herkese tek tek teşekkür ediyorum

Editör: Haber TS