Performansıyla Beğeni Topluyor Performansıyla Beğeni Topluyor

Sergen Yalçın'ın dün akşam Galatasaray yenilgisinden sonra Sagiv Jehezkel ile ilgili yaptığı açıklama, Türkiye’nin başını yakacak gibi duruyor…

Fotospor'da yer alan haber şu şekilde: 

İŞTE SERGEN YALÇIN'IN O SÖZLERİ:

* Siyasetten de aradılar kulübü, oyuncuyu göndermemizle ilgili. Biz de doğal olarak oyuncumuzu kadro dışı bıraktık ve gönderdik.

Sergen Yalçın'ın bu açıklaması İsrail'de ses getirdi. Gelen bilgilere göre İsrail Futbol Federasyonu, İsrail Büyükelçiliği'nden Sergen Yalçın'ın açıklamalarının tercümesini talep etti. Bu tercüme ile İsrail Futbol Federasyonu'nun FIFA'ya Türkiye'ye "futbolu siyasi etki" suçlamasıyla ceza verilmesi için başvuru yapacağı iddia edildi.

* FIFA Tüzüğü'nün Madde 14, P1 ve Madde 19'u, üye ülke Futbol Federasyonlarına işlerini bağımsız olarak yönetme ve kendi işlerinin herhangi bir üçüncü tarafça gereksiz şekilde etkilenmemesini sağlama yükümlülüğü getirmekte.

* FIFA, 19. Madde'ye ek olarak, hükümetin futbola müdahalesini önlemek amacıyla bir dizi başka düzenleme de getirmiştir.

* FIFA ayrıca hükümetin futbola müdahale iddialarını izleme ve soruşturma sistemi var. Kendi düzenlemelerine uymayan futbol federasyonlarına karşı disiplin cezası uygulayabiliyor.

Editör: Haber TS