Shea yağı cilde faydaları ve shea yağı saça faydaları ile öne çıkıyor. Bu bitkisel çözüm sayesinde cildiniz ve saçlarınız eski sağlığına ve güzelliğine kavuşabilir.

Kuru, hassas ve akneye meyilli ciltler üzerinde harika etkiler yaratan shea yağını mutlaka denemelisiniz. Geceden cildinizi sürüp tüm gece boyunca vitaminlerini salmasını bekleyin, sabah uyandığınızda cildiniz yumuşacık olacak.

Dermatologlar, estetisyenler ve kuaförler, shea yağının hem cilt hem de saç için faydalarından bahsediyor. Peki, shea yağı gerçekten de cilt ve saçlar için faydalı mı?

Shea Yağı Cilde Faydaları

Shea yağı, nemlendiren ve nemi hapseden mükemmel bir yumuşatıcıdır. Cilt tonunu dengelemek, cildi yumuşatmak ve dolgunlaştırmak ve hatta kolajen yıkımını yavaşlatmak için çalışan yağ asitleri, antioksidanlar ve vitaminler açısından son derece zengindir. Ayrıca, shea yağı inanılmaz derecede sakinleştirici ve iyileştirici olabilir ve harika bir iltihap gidericidir. Özellikle çok kuru ve tahriş olmuş cilt tipleri için yatıştırıcı olan pürüzsüz ve kremsi bir kıvama sahiptir.

Shea Yağı Saça Faydaları

Ve shea yağı faydaları burada bitmiyor. Shea yağı saça faydaları da harikadır. Saçlara nem, parlaklık ve kabarma önleyici özellikler katıyor, bu nedenle oldukça etkili bir şekillendiricidir. Ayrıca, iltihap karşıtı özellikleri sayesinde kafa derisindeki dökülmeyi kontrol etmeye yardımcı olur ve genel kuruluğu ve kızarıklığı azaltabilir.

Herkes Shea Yağı Kullanabilir mi?

Shea yağı kuru cilt tipleri için idealdir; yağlı cilde sahip olanlar için önerilmemektedir. Ayrıca, shea yağının anti-inflamatuar ve antibakteriyel özelliklere sahip olmasına rağmen, akne ve sivilce sorunu olan kişilere de önerilmiyor.

Saçta shea yağı kullanımına gelince, ince telli saçlara sahip olanların gündüz bu yağı saçlarına uygulaması veya aşırı miktarda kullanması önerilmez. Saçınızın yapısına bağlı olarak shea yağı saçınızı ağırlaştırabilir. Bu nedenle geceden uygulama yapmak ve sabah yıkamak en doğrusudur.

Ve elbette, ağaç fıstığı alerjiniz varsa karite yağı kullanırken dikkatli olmak isteyebilirsiniz, çünkü bu yağı bitkisel tohumlardan elde edilir. Fıstık alerjisi olanlar, kullanmadan önce bir cilt testi yapmalıdır.

Cilt İçin Shea Yağı Nasıl Kullanılır?

Nemi hapsetmenin en iyi yolu, banyodan sonra, cilt hala nemliyken shea yağı içeren ürünler uygulamaktır. Shea yağı çok yoğun olduğu için geceleri uygulamanız önemlidir. Sabah kullanırsanız, makyaj yapmaktan kaçının ve günün sonunda yüzünüzü yıkadığınızdan emin olun.

Cilt için harika bir shea yağı ürünü ararken, rafine edilmemiş veya ham shea yağı kullanan ürünler tercih edin. Rafine edilmemiş/ham shea yağı, cildinizin size teşekkür edeceği yüksek vitamin ve antioksidan içeriğine sahiptir.

Saç İçin Shea Yağı Nasıl Kullanılır?

Shea yağı, iltihaplı saç derisi veya hasarlı saç telleri için ideal bir çözümdür. Gözeneklerinizi tıkamayacak hafif bir üründür. Saçlarda iltihap varsa, saç derisi tedavisi veya saç için derin tedavi olarak shea yağı kullanabilirsiniz. Ayrıca kırık uçları onarmak için de harikadır. Saç uçları hasar görmüşse, kuru saça biraz uygulayın ve gün boyunca saçınızda bırakın.

Buklelerinizi şekillendirmek ve kalın, kaba saçları evcilleştirmek için shea yağı da kullanabilirsiniz. Shea yağı, kabarma önleyici bir çözümdür.

Saçlar için shea yağı ürünlerini seçmek söz konusu olduğunda, örneğin, ince saçlarınız varsa hint yağı içeren ürünlerden kaçınmalısınız. Ancak, çok kalın saçlarınız varsa, hem hint hem de shea yağı içeren ürünleri seçebilirsiniz.

Editör: Didem Bektaş