Açlık otu ile aynı aileden gelen sinameki bitkisinden çay hazırlayarak şifa bulabilirsiniz. Sinameki çayının faydaları nelerdir? Sinameki çayı nasıl yapılır?

Sinameki çayı faydaları arasında kilo vermeye yardımcı olması ve detoks içeceği olması öne çıkar. Zayıflama çayları arasında popüler olan bu çay, kabızlığı tedavi eder. Sinameki, baklagil ailesindeki büyük bir çiçekli bitki grubunun yapraklarından, çiçeklerinden ve meyvelerinden yapılan bitkisel bir üründür.

Sinameki çayı nasıl yapılır ve tüketilir?

Sinameki çayı için en yaygın uygulama, bağırsak hareketlerini uyarmak ve kabızlığı hafifletmektir.

Sinameki yapraklarındaki birincil aktif bileşikler, senna glikozitleri veya sennositler olarak bilinir. Sennosides sindirim sisteminizde emilemez, ancak bağırsak bakterileriniz tarafından parçalanabilirler. Sennosidlerin bu parçalanması, bağırsak hareketini uyaran ve müshil etkisi yaratan bir etki olarak kolonunuzdaki hücreleri hafifçe tahriş eder. Müshil etkisi yaratan sinameki çayı hemoroid rahatsızlığında etkilidir.

Sinameki çayı genellikle çoğu yetişkin ve 12 yaşın üzerindeki çocuklar için güvenli kabul edilir. Bununla birlikte, çeşitli riskleri ve yan etkileri vardır. Günde 1 fincan tüketilmesi ve 1 haftadan uzun süre kullanılmaması önerilir. Hamile ve emziren kadınlara önerilmez.

Kurutulmuş sinameki yaprakları veya tozundan 2 çay kaşığı bir kaba eklenir. Üzerine kaynar su eklenerek 10 dakika demlenir.

Sinameki çayı faydaları şunlardır!

Kilo Kaybına Yardımcı Olabilir

Sinameki çayı, fazla toksinlerin ve artık atık maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olabilir, bu da kilo kaybını teşvik edebilir. Bununla birlikte, “kaybedilen” ağırlığın çoğu su ağırlığıdır. Bu nedenle, çayı tüketmek, tam bir etkiye sahip olmak için diyet kısıtlamaları ve egzersiz ile eşleştirilmelidir.

Müshil Olarak Kullanılabilir

Bu çayda bulunabilen sennosidler, olası müshil etkisi ile peristaltik hareketi ve hızlı detoksifikasyonu uyarabilir. Bu kabızlığın tedavisine yardımcı olur. Müshil etkileri nedeniyle anal fissürlerin ve diğer hemoroidlerin şişmesini ve hızlı iyileşmesini azaltmaya yardımcı olabilir.

Hemoroidi Tedavi Eder

Sinameki çayı, müshil etkileri nedeniyle anal fissürlerin ve diğer hemoroidlerin şişmesini ve hızlı iyileşmesini azaltmaya yardımcı olabilir.

Hazımsızlığı Tedavi Eder

Kabızlık, şişkinlik, kramp veya hazımsızlık ile mücadele ediyorsanız, sinameki çayı bağırsaklarınızdan normal yiyecek ve atık madde akışını teşvik ederek genellikle yardımcı olabilir.

Diüretiktir

Bu özel çay aynı zamanda olası bir idrar söktürücü olarak bilinir, yani idrara çıkmayı uyarabilir. Bu, vücuttaki fazla tuzları, yağları, toksinleri ve suyu serbest bırakabilir. Sinameki sıklıkla dehidrasyona neden olabilir, bu nedenle bol su içtiğinizden emin olun.

Cilt Bakımına Yardımcı Olabilir

Sinameki çayı, tanen, reçine ve uçucu yağların varlığından dolayı yaraları, yanıkları ve saçkıranları tedavi etmek için kullanılır. Anti-bakteriyel özellikleri ayrıca akne ve diğer cilt rahatsızlıklarıyla mücadelede faydalıdır.

Saç Bakımı ve Boyasında Yardımcı Olabilir

Saçınıza sinameki uygulamak, daha güçlü, daha kalın ve hacimli saçlar sağlayacaktır. Ayrıca küllü sarıdan altın rengine kadar doğal bir saç vurgulayıcı görevi görebilir.

Anti-Parazitiktir

Sinameki çayında bulunabilen sennosidler gibi bazı bileşikler muhtemelen anti-paraziter etkiye sahiptir. Bu çay, bağırsak kurtlarını ve diğer bağırsak parazitlerini yok ederek, öğünlerinizden mümkün olduğunca çok besin almanızı sağlamaya yardımcı olabilir.

Kanseri Önler

Kolon kanseri türüne yakalanma riskini azaltır. Sinameki çayı faydaları arasında anti-kanser etkiler yer alır.

İltihabı Önler

Geleneksel olarak, sinameki çayı, baş ağrıları, ateşler ve eklem ve dokuların iltihaplanması dahil olmak üzere çok çeşitli enflamatuar durumlar için kullanılmıştır.

Editör: Didem Bektaş